Ser eksklusivt og fristende ut, og er veldig lett å lage

Arne Brimi legger fersk sjømat på grillen.

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

(Dagbladet): Både fisk og skalldyr passer ypperlig på grillen. Og du trenger ikke mange ingredienser for å lage et godt måltid. Ved hjelp av aluminiumsfolie, litt olje eller smør og salt og pepper kommer du langt.

HEL RØDSPETTE PÅ GRILL: Dette ser både eksklusivt og fristende ut, og er i tillegg veldig enkelt å lage. Foto: METTE MØLLER
GRILLET MAKRELL MED PESTO: Makrell egner seg veldig godt til grilling. Bruker du Brimis enkle metode, er det lett å få fisken vellykket. Foto: METTE MØLLER
GRILLET SJØKREPS MED SITRONSMØR: Med gode råvarer blir dette et festmåltid. Men pass på å ikke grille for lenge. Foto: METTE MØLLER
GRILLET MAKRELL: Arne Brimi bruker folie for å grille makrellen også. De doble fiskeristene som finnes på markedet synes han er unødvendig. Foto: METTE MØLLER

Kjøp gode råvarer, og tilfør smaker du liker godt. Frisk dill, gressløk og sitron smaker sommer og sol.

- Grillen står i sentrum for sommermiddagene. Det er flott å kunne samles rundt et godt grillmåltid, sitte lenge ute og nyte den varme årstida, mener Arne Brimi.

GODT PÅ GRILLEN: Sjølfiska fisk er noe av det Arne Brimi helst legger på grillen. Enten det er fjellørret, villaks eller, som her, makrell. Oppskriften finner du nederst i artikkelen. Foto: METTE MØLLER
GODT PÅ GRILLEN: Sjølfiska fisk er noe av det Arne Brimi helst legger på grillen. Enten det er fjellørret, villaks eller, som her, makrell. Oppskriften finner du nederst i artikkelen. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Han har flyttet kjøkkenet ut i skogen, og inspiserer fornøyd dagens råvarer: Makrell, rødspette og sjøkreps.

Smaker ekstra godt Det smaker ekstra godt av mat vi spiser utendørs. Selv kresne unger fristes til å smake på nygrillet fisk servert rett fra en dampende foliepakke.

En enkel og god måte å grille fisk på er å pakke fisken inn i folie sammen med litt urter og grønnsaker. Husk å ikke lage pakka for tett, men lag litt luft over når du lukker den.

ARNE BRIMI: Dagbladets matekspert Arne Brimi har vunnet stor anerkjennelse for sin kokkekunst og har gitt ut flere bøker. Han driver nå stedet Vianvang (senter for matkultur) i Vågå i Oppland. Foto: METTE MØLLER
ARNE BRIMI: Dagbladets matekspert Arne Brimi har vunnet stor anerkjennelse for sin kokkekunst og har gitt ut flere bøker. Han driver nå stedet Vianvang (senter for matkultur) i Vågå i Oppland. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Brimi pakker en hel rødspette inn i folie. Med litt olje i bunnen av pakka griller han fisken naturell, og etter en ti minutters tid over grillvarmen, åpner han pakka og fjerner forsiktig skinnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Så er det på med litt smågodt, sier kokken, og legger på en neve reker, noen sitronskiver, litt hakket bifftomat og gressløk på det rykende varme fiskekjøttet.

Gjerne sjølfiska fisk Brimi synes det er vanskelig å svare på hva som er hans store grillfavoritt, det finnes så mye godt, men innrømmer at sjølfiska fisk er noe av det han helst legger på grillen. Enten det er fjellørret, villaks eller makrell.

- Skinnstekt villaks på grill er fenomenalt. Da trenger jeg bare litt salt og pepper, så er måltidet klart. Jeg er også veldig glad i sommerens sprell ferske makrell, sier Brimi.

Han bruker folie for å grille makrellen også. De doble fiskeristene som finnes på markedet synes han er unødvendig.

Sammen med smør, olje, salt og pepper freser makrellen på folien. Han snur raskt en gang, og smører over noen skjeer hjemmelaget pesto.

- Ikke brukt kjøpepesto. Den smaker sjelden godt. Pesto er enkelt å kjøre sammen sjøl og smaker helt fenomenalt på makrell, sier Arne Brimi.