- Ser litt ut som spylervæske

Vi har smakt hvitvin med naturlig blåfarge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det minner litt om spylervæske, sier sommelier og daglig leder på Territoriet Magnus Egerdahl Nørsett.

- Jeg har fått noen bekymringsmeldinger fra kolleger som hadde sett fargen på vinen jeg skulle smake. De håpet jeg ville overleve, ler han.

Grei smak Vinen Azul Mediterraneo ble nylig lansert som bestillingsvare på Vinmonopolet og smaker i følge Nørsett helt greit. Men han sliter med å ta den seriøst.

Fargen sjekkes alltid for å sikre at vinen er som den skal, så for en sommelier har førsteinntrykket mye å si. 

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor den må være blå. Vinen smaker bedre enn jeg hadde frykta, men det er noe med fargen som er litt skremmende for meg, sier Nørsett som i september blir vinsjef på Norges beste restaurant Maaemo.

Maaemo fikk beholde sine to Michelinstjerner. I følge produsenten er fargen et naturlig ekstrakt fra det ytterste i skallet på blå drue.

- Men det blir jo ikke naturlig når man må inn i et labratorium for å hente ut farge fra skallet på en drue som ikke engang er i vinen, mener Nørsett.

Blå i munnen - Akkurat som med trend-vinene man skal tilsette isbiter og frukt i, er nok dette et «gimmick» for å selge, sier Nørsett. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer