TRIVES I SVERIGE: De ti siste årene har Kirsti Sparboe og mannen bodd i Skåne. Etter kreftkampen er Sparboe igjen klar for å slå gresset og vedlikeholde den flere hundre år gamle gården. Alle foto: Kristian Ridder-Nielsen
TRIVES I SVERIGE: De ti siste årene har Kirsti Sparboe og mannen bodd i Skåne. Etter kreftkampen er Sparboe igjen klar for å slå gresset og vedlikeholde den flere hundre år gamle gården. Alle foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

Ser lyst på livet: - Hjalp da kreften rammet igjen

Et positivt syn på livet hjalp Kirsti Sparboe (67) da hun for andre gang ble rammet av kreft. Nå ser hun tilbake på 50 år som artist.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En knapp time fra danskegrensen ligger Sjöbo. I den lille kommunen i Skåne er det 12 hester per 100 innbyggere. Galoppbanene utenfor Malmø og København er begge innenfor rekkevidde.

CV Kirsti Sparboe Født: 7. desember 1946 i Tromsø.Familie: Gift med Terje Dahl. Har datteren Christine fra sitt første ekteskap, ett barnebarn og tre bonusbarn.Aktuell: Har 50 års-jubileum som artist i år.

Noe som forklarer hvorfor Kirsti Sparboe og galopptrenermannen Terje Dahl for ti år siden slo seg ned akkurat her. Riktignok står stallen tom. De eneste dyrene de har på gården er to katter og dachsen Murphy, som kommer tassende i det Sparboe åpner porten.

Hun hilser og slår seg ned i den velbrukte sittegruppen ute på tunet. Nynner «Mr Bojangles» mens hun byr på druer fra egen hage.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn