Ser ut som en kjempebølge har løftet opp cruiseskipet og satt det på land

Har saltvannbasseng, golfbane og utsikt over havet.

SKIP O HOI: Ikke alle cruisepassasjerer er glad i bølger. Koreanerne fant løsningen. Foto: CREATIVE COMMONS
SKIP O HOI: Ikke alle cruisepassasjerer er glad i bølger. Koreanerne fant løsningen. Foto: CREATIVE COMMONSVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Bildet er så feil at du må gni deg i øynene. Det ser ut en kjempebølge har løftet cruiseskipet opp og satt det på land. Men nei, sørkoreanerne vet hva de driver med.

Sun Cruise Resort  på østkysten av Sør-Korea er akkurat så crazy som det ser ut til. Et hotell laget for deg som kunne tenke deg et cruise, men uten bølger. Her er det bare å droppe sjøsyketablettene.

Alt annet får du.

Karaoke og drink på brua Sun Cruise Resort har dekk på dekk med forlystelser (karaoke en selvfølge), europeisk og koreansk kjøkken, saltvannbasseng, golfbane og lugarer med balkong og panoramautsikt over havet.

SPEKTAKULÆRT : Sun Cruise Resort er verdens eneste cruiseskip på land. Du finner det i Sør-Korea. Foto: SUN CRUISE RESORT
SPEKTAKULÆRT : Sun Cruise Resort er verdens eneste cruiseskip på land. Du finner det i Sør-Korea. Foto: SUN CRUISE RESORT Vis mer

De billigste lugarene starter ifølge Visit Korea på rundt 500 kroner natta.

«Observation deck» i 9 etasje er ikke for pyser. Et rekkverk er alt som skiller deg og skrenten nedenfor.

Skulle du få lyst til å legge veien om det uvanlige hotellet på en klippe ved turiststedet Jeongdongjin, finnes det mulighet for enda bedre utsikt.

På brua, der kapteinen skulle styrt sin skute, finner du verken kaptein eller ror, derimot en roterende Sky Lounge for en drink, eller kanskje en beroligende urtete, med havet langt der nede.

Verdens eneste Verdens eneste cruiseskip på land ligger langs stranda på et turiststed kjent for å ha den beste soloppgangen i Korea, ifølge Msn Travel.

TURISTATTRAKSJON: Sun Cruise Resort er så populært blant nysgjerrige at du må betale inngangspenger dersom du ikke er gjest. Foto: SUN CRUISE RESORT
TURISTATTRAKSJON: Sun Cruise Resort er så populært blant nysgjerrige at du må betale inngangspenger dersom du ikke er gjest. Foto: SUN CRUISE RESORT Vis mer

Stedet fikk en voldsom oppblomstring for noen år siden, etter å ha figurert som kulisse for kjærlighetsdrama i en såpeopera. Hver helg kommer romantiske par hit, i jakten på den perfekte soloppgang som kulisse for egen kjærlighet.

Det 165 meter lange, 45 meter høye og 30 000 registertonn tunge temaferiestedet er nå blitt 11 år.

Resortet har også egen beach club, skulpturpark, utkikksplattform med gjennomsiktig glass og utstillingshall.

Skulle trangen til å prøve seg på det ordentlige havet bli for stor, er det bare å reservere en tur med hotellets egen yacht.

ALT I ETT :   Cruiseskip, hotell med skulpturpark og strand. Sun Cruise Resort  i Sør-Korea er alt på en gang. Foto: SUN CRUISE RESORT
ALT I ETT : Cruiseskip, hotell med skulpturpark og strand. Sun Cruise Resort i Sør-Korea er alt på en gang. Foto: SUN CRUISE RESORT Vis mer

Folk valfarter til cruise-resortet, mange bare for å glo. Nysgjerrige må betale inngangspenger, men det er det kanskje verdt.