- Sett bilen på boliglånet

Det trenger ikke å velte familieøkonomien at bilen ble litt dyrere enn planlagt.

FRISTELSER: Iveren etter ny og fin bil kan bli dyrere enn enkelte familiehusholdninger kan makte. Foto: Martin Jansen
FRISTELSER: Iveren etter ny og fin bil kan bli dyrere enn enkelte familiehusholdninger kan makte. Foto: Martin Jansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år kjøpes og selges mer enn en halv million biler i Norge, og ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken er omtrent hvert femte kjøp et nybilkjøp.

I en fersk undersøkelse som analysebyrået YouGov har gjort for Skandiabanken kommer det fram at 29 prosent av de spurte bruker mer enn planlagt når de skal kjøpe ny bil.

For familier i etableringsfasen er det enda flere som lar seg rive med og kjøper dyrere bil enn planlagt. Hele 39 prosent svarer at de bruker mer enn budsjettert.

- Det kan være lett å la seg friste i bilbutikken, blant nye og blanke biler. Men man skal være klar over at det kan være svært vanskelig å få refinansiert dyre billån - selv om man ikke har en eneste betaliingsanmerkning, advarer Bengt Scheldt, leder i Gjeldsoffer-Alliansen.

Dramatisk verdifall Et bilkjøp som for eksempel binder deg til et lån med gebyrer og høy rente, kan utgjøre store merutgifter. Inkludert gebyrer kan det være flere tusen kroner som skiller de beste og dårligste tilbudene. For de som allerede strever med en stram økonomi kan dette ha mye å si i hverdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer