Storbyferie

Sexkvartalet er blant Amsterdams største attraksjoner. Nå vil byen begrense tilgangen

Setter inn mer politi med bøtemaskiner i lomma.

SETTER INN TILTAK: Amsterdams «Red Light District» er verdens mest berømte i sitt slag. Bydelen der de prostituerte holder til, er en av byens største attraksjoner. Nå iverksetter myndighetene tiltak for å begrense tilstrømmingen. Foto: NTB Scanpix
SETTER INN TILTAK: Amsterdams «Red Light District» er verdens mest berømte i sitt slag. Bydelen der de prostituerte holder til, er en av byens største attraksjoner. Nå iverksetter myndighetene tiltak for å begrense tilstrømmingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amsterdam sliter i likhet med flere andre populære europeiske byer med overturisme. Men i motsetning til byer som Venezia, Barcelona og Palma, som leter etter tiltak som skal begrense tilstrømmingen av turister, har Amsterdam gått en annen vei: De forsøker å utvikle løsninger som gjør byen bedre i stand til å håndtere de til tider enorme mengdene med tilreisende besøkende.

- Vi er en åpen og tolerant by. Dere vil aldri høre oss si at turister ikke er velkomne her, sier turistsjef Geerte Udo til Condé Nast Traveler.

Begrenser adgangen

Den populære nederlandske kanalbyen har blant annet utviklet apper som forteller deg hva som til enhver tid foregår i byen, og hvor lange køene til enhver tid er på populære attraksjoner som for eksempel Van Gogh-museet.

Til tross for tiltakene som skal gjøre byen bedre i stand til å ta imot turistene – og gi de samme turistene en bedre opplevelse – har byrådet likevel sett seg nødt til å innføre visse restriksjoner.

- I tillegg til tiltakene som allerede er innført, vil Amsterdam nå redusere presset på selve bykjernen, het det i en pressemelding som byens myndigheter offentliggjorde denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer