Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Seychellenes strender kåres til verdens vakreste i ett sett, og denne vil du garantert ta bilde av

Skal du bare besøke ei øy, er det gammeldagse La Digue.

VERDENS VAKRESTE: Ingen teller bilder, men Anse Sourse d'Argent har rykte på seg for å være verdens mest fotograferte strand. Den er i hvert fall kåret til verdens vakreste mange ganger, nå sist av The Guardian. Foto: TORILD MOLAND
VERDENS VAKRESTE: Ingen teller bilder, men Anse Sourse d'Argent har rykte på seg for å være verdens mest fotograferte strand. Den er i hvert fall kåret til verdens vakreste mange ganger, nå sist av The Guardian. Foto: TORILD MOLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Seychellenes solkyssede, melismyke strender, omgitt av vakre palmer og gylne granittsteiner, er mange ganger kåret til verdens vakreste.

Sist ute er den britiske storavisa The Guardian, som nylig toppet sin liste over verdens 50 beste strender med Anse Sourse d'Argent på La Digue. 

Avslappet Reggaerytmer strømmer ut fra en smoothiebar på stranda, der Danick Niole (24) gjør de ferskeste fristelser om til fargerike energidrikker.

Palmer henger over stranda, hvor noen få besøkende ligger på håndklær og nyter utsikten.

TOHJULING: La Digue er helt bilfri, og den beste måte å komme seg rundt på er med sykkel. Foto: TORILD MOLAND
TOHJULING: La Digue er helt bilfri, og den beste måte å komme seg rundt på er med sykkel. Foto: TORILD MOLAND Vis mer

Anse Sourse d'Argent er visstnok verdens mest avfotograferte strand, og det er lett å skjønne hvorfor.

Enorme granittsteiner, formet av naturen selv, omgir den gylne stranda og skaper perfekte rammer for minnekortet.

Sykkeløya Det et eventyr i seg selv å besøke La Digue. Siden biler er forbudt på øya, er raskeste framkomstmiddel tohjuling.

Sykkel leier du nede i havna der de små, lokale ferjene kommer inn. Så er det bare å sette seg på setet og utforske en av Seychellenes fineste øyer.

Med sykkelen får du utdelt et kart, men det trengs strengt tatt ikke. Selv om La Digue er den tredje største øya, er den bare rundt to ganger fem kilometer stor, og ikke vanskelig å navigere rundt på.

Skilpaddeland Stranda Anse Sourse d'Argent er et naturlig stopp for de fleste. Veien inn hit går gjennom Union Estate, etterlevningen av en kokosplantasje, der det i dag dyrkes vanilje og ellers ikke så mye annet.

REGGAERYTMER: I en fargerik bod på stranda Anse Sourse d'Argent, lager Danick Niole kanskje verdens beste fruktsmoothie. Foto: RONNY FRIMANN
REGGAERYTMER: I en fargerik bod på stranda Anse Sourse d'Argent, lager Danick Niole kanskje verdens beste fruktsmoothie. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer

Her kan du også hilse på noen av Seychellenes mest unike innbyggere - landskilpaddene.

Seychellene er nemlig eneste sted i verden utenom Galapagos hvor de gigantiske landskilpaddene fortsatt lever fritt, og flere av dem bor her på plantasjen.

En annen planet Sving også innom Grand Anse, Den store stranda, hvor du kan spasere hånd i hånd med din kjære og se sola synke i havet.

På veien tilbake til havna, kan de sprekeste sykle opp til toppen av øya for nyte en fantastisk utsikt over den grønne skogen omgitt av det blåeste Indiske hav.
 
Livet på La Digue er som på en annen planet. En veldig vakker planet.