OVERLEVELSESINSTINKT: Under eggløsning innbiller kvinner seg at de shopper for å overleve. Illustrasjonsfoto: Crestock
OVERLEVELSESINSTINKT: Under eggløsning innbiller kvinner seg at de shopper for å overleve. Illustrasjonsfoto: CrestockVis mer

Shopper med eggstokkene

Eggløsning gjør at kvinner shopper sexy og utfordrende klær.

||| Har du noen gang fått veldig lyst på den røde, lårkorte kjolen med dyp utrigning, selv om det egentlig ikke er helt din stil? Da kan det være eggstokkene som spiller deg et puss.

I følge amerikansk forskning våkner kvinners konkurranseinstinkt til ved eggløsningen, og målet er å være mer sexy enn vår kvinnelige omgangskrets.

To undersøkelser Ved universitetet i Minnesota hentet forskerne inn 60 studenter, som trodde de skulle være med i en undersøkelse om forhold, mote og helse.

Kravene for å være med var at man måtte ha regelmessig menstruasjonssyklus, og at man ikke brukte hormonpreparater, som for eksempel p-pille.

Kvinnene ble testet i to undersøkelser, en hvor de var i den fruktbare eggløsningstida, og den andre når fruktbarheten var dårlig.

Fikk shoppe på nett Til undersøkelsen hadde forskerne laget en fiktiv nettside, hvor kvinnene skulle plukke med seg ti plagg de ønsket å ha med hjem.

Før de begynte å shoppe, ble de vist bilder av andre kvinner og menn. Den ene halvparten ble vist attraktive mennesker, mens den andre halvdelen ble vist mindre attraktive mennesker.

Resultatet var at menstruasjonssyklusen hadde mye å si for hvor sexy plagg kvinnene valgte, pluss ønsket om å være mer attraktive enn kvinnene på bildene.

Overlevelsesinstinkt Jentene som kikket på de attraktive kvinnene, valgt nemlig mer sexy tøy enn de som så på de mindre attraktive.

- Hos andre pattedyr har man sett at hunner blir mer aggressive mot andre hunndyr i samme gruppe, i tiden rundt eggløsning. Altså mot rivalinnene for hannens oppmerksomhet, sier psykolog Monica Juuhl-Langseth hos Nye Tanker.

Hun mener det er overlevelsesinstinktet som slår til hos hunnkjønnet under denne perioden. Dette er fordi eggløsningen er den perioden av måneden hvor kvinner er fertile.

- I sin ytterste konsekvens kan man si at dette konkurranseinstinktet som kicker inn er livsnødvendig for overlevelse. Blir man ikke befruktet får man ikke avkom, så stopper slekten der, forklarer Juuhl-Langseth.

Kun kvinner i nærmiljøet Det merkelige er at kun damer i nærmiljøet ble ansett som konkurranse. Når deltagerne ble fortalt at kvinnene bodde over 1000 kilometer unna, hadde det ikke lenger noe innvirkning på klesvalget.

- For å lokke til seg en attråverdig make, må kvinnen vurdere hvor attraktive andre damer i lokalmiljøet er. Det gjør hun for å avgjøre hvor iøyenfallende hun må være for å få tak i en bra mann, skriver forskerne i en pressemelding ifølge forskning.no.

Med andre ord må kvinnene befinne seg i samme krets som oss, for å betegnes som konkurranse.

- I denne studien tenker man at klesvalget til de fertile kvinnene fyller samme funksjon som fjærene hos påfuglen, eller manken hos løvene. Altså å tiltrekke seg det annet kjønn, forteller Juuhl-Langseth.

Med andre ord shopper vi kvinner mer sexy tøy under eggløsning, spesielt om vi omgås andre attraktive kvinner.

Les også:

Slik bruker du sommergarderoben i høst

Slik vet du at du har eggløsning

Høstens fineste jakketrender

Slik skjuler du kiloene rundt magen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.