Si nei med god samvittighet

Her er de 10 rådene du trenger for å få det til.

SI NEI: - Barn vil ha tydelige og klare foreldre. De takler fint å få høre ordet "nei", sier Hans Inge Knudsen.  www.colourbox.com
SI NEI: - Barn vil ha tydelige og klare foreldre. De takler fint å få høre ordet "nei", sier Hans Inge Knudsen. www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Du trenger ingen metoder for å endre barnas adferd, sier førskolelærer og foredragsholder Hans Inge Knudsen i Raptus-Barn. Han tar sterk avstand fra tv-programmer som Nanny 911 og andre quick-fix-metoder som kan få barn til å gjøre omtrent hva som helst i løpet av en uke.

- Barn skal ikke dresseres, eller skremmes til god oppførsel. Det handler om å se en helhet i familiedynamikken, samspillet og kommunikasjon mellom foreldre og barn og foreldrene imellom. Altfor mange barn blir møtt med metoder for å endre deres oppførsel. Det endrer lite, sier Hans Inge Knudsen til Foreldre & Barn.

Han har jobbet 25 år i barnehage, men i dag driver han med foreldreveiledning og holder kurs for barnehageansatte.

Vær et forbilde Hans Inge Knudsen sier at det går fint an å unngå lammende krangler og ødeleggende sinne, å være en bevisst forelder som tør å si nei med god samvittighet bare ved å kommunisere riktig med barnet. Det finnes noen tips som hjelper deg på riktig vei.

- Begynn tidlig med riktig kommunikasjon. Det vil du få igjen for i tenårene. Da er det viktig å kunne kommunisere godt med tenåringen og ha skapt et forhold basert på tilitt og åpenhet, sier foredragsholderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer