Siden de første dukket opp i 2007, har trenden spredd seg fra land til land

Ser ut som camping, men på innsiden er de luksushoteller.

CAMPING FOR KRESNE: På elva Tatai i Kambodsja strekker en lang plattform seg bortover vannet. 4 Rivers floating Lodge er muligens verdens første, flytende luksushotell - hvor man sover i telt. Til flytepaviljongen i Sørøst-Asia kommer en bare med båt. Foto: VALENTIN PAWLIK
CAMPING FOR KRESNE: På elva Tatai i Kambodsja strekker en lang plattform seg bortover vannet. 4 Rivers floating Lodge er muligens verdens første, flytende luksushotell - hvor man sover i telt. Til flytepaviljongen i Sørøst-Asia kommer en bare med båt. Foto: VALENTIN PAWLIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Trodde du glamping - eller glamorous camping -var en døgnflue? Da må du tro om igjen.

Siden de første glampingstedene dukket opp rundt 2007, har reisetrenden spredd seg fra land til land.

Ferieboligene som fra utsiden likner camping, men på innsiden nærmer seg luksushotell, er kommet for å bli.

Sove i ørkenen som en arabisk sjeik, klatre opp i en komfortabel tretopphytte eller se teltduken blafre mens du legger deg på en flytende luksuspaviljong i jungelen i Kambodsja? Valget er ditt.

For hver måned vokser tilbudet.

- Glamping kommer til å styrke seg. Folk har penger, de vil tilbake til røttene og samtidig ha det komfortabelt, sier professor og reiselivsforsker Ragnhild Silkoset, institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI.

Boutique camping Glamping er blitt så stort at det har fått flere merkelapper: Boutique camping, posh camping eller rett og slett luksuscamping.

Go glamping er en av flere portaler du finner for denne type ferie. Reiseportalen Glamping Hub ble nylig lansert i USA, med rundt 100 glampingtilbud til store deler av verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer