Sider-revolusjon som sier terningkast seks

Et spennende og variert alternativ til øl og vin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sider er i utgangspunktet en alkoholholdig drikk produsert av fermentert eplejuice. En rekke andre frukttyper brukes også, hvorav pære er den mest vanlige her hjemme. Lovverket for å kunne kalle et produkt for sider varierer fra land til land.

I for eksempel England er kravet for minimumsinnhold av eplejuice 35 %, mens i Frankrike kreves det at produktet er framstilt utelukkende av epler. Det tillates likevel en andel konsentrat. Dette gir naturligvis store forskjeller i stil og smak.

Alkoholinnholdet i sider varierer også stort, med alt fra 1,2%-12% alkohol i de sterkeste variantene. Det benyttes både spiseepler og egne siderepler og et stort antall forskjellige epletyper avhengig av hvilke egenskaper man er ute etter. Smaken varierer også stort mellom de tørre utgavene og de mer kommersielle produktene med høyt tilsatt sukkerinnhold.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn