Siemens og Bosch koker vann fortest

Men er du opptatt av rengjøring, er Gram best.

TEST AV INDUKSJONSTOPPER: Svenske Testfakta har testet induksjonstopper, og resultatene viser mindre variasjoner i blant annet toppenes ytelse.  FOTO: Colourbox
TEST AV INDUKSJONSTOPPER: Svenske Testfakta har testet induksjonstopper, og resultatene viser mindre variasjoner i blant annet toppenes ytelse. FOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Induksjonstopper kommer i stadig flere hjem, blant annet fordi de er langt mer effektive enn tradisjonelle kokeplater. Vannkoking for eksempel, tar langt kortere tid, bare noen minutter for et par liter vann.

Men selv induksjonstopper har varierende ytelser, og det har svenske Testfakta testet. De har latt SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut bryne seg på ni indukasjonstopper. Testen viste at det ikke skiller mye på ytelse blant de ulike modellene, men derimot når det gjaldt rengjøring var det relativt sett større forskjeller. Prisen varierte også mye, men uten at ytelsen korrelerte tilsvarende.

Siemens induksjonstopp kom best ut i testen. Særlig på områdene koketid og varmefordeling i kokesonen var den best. Den får også god karakter på rengjøringsmomentet. Nummer to på listen, Bosch sin modell, hadde like god koketid men noe dårligere på rengjøring.

Begge disse to koster over 8000 kroner, mens den billigste, fra Ikea koster 3800 kroner.

Den som kom dårligst ut i testen var modellen fra Cylinda, blant annet fordi den var vanskelig å rengjøre.

Jevne ytelser Alle av de ni testede toppene kom ut ganske jevnt når det gjaldt koketid med boost-funksjon. Prestasjonene på to liter vann varierte bare med 45 sekunder. Men uten boost-funksjonen var variasjonene langt større. Der skilte modellen fra Gram seg særlig ut i negativ retning. Den brukte over fem minutter lengre tid på å koke de to literne med vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer