Sier du det med kinesisk uttale, finner du hemmeligheten bak navnet

Volkswagen.. Lamando?

UTEN TVIL EN VW: Men hva er greia med Lamando-navnet? Foto: VOLKSWAGEN
UTEN TVIL EN VW: Men hva er greia med Lamando-navnet? Foto: VOLKSWAGENVis mer

Dinside Amerikanske medier har døpt den «Jetta CC», naturligvis med tanke på den snasne CC-versjonen av Passat som har hatt svært begrenset suksess her hos oss, antakelig grunnet sitt pene utseende.

Kinesisk première - igjen Volkswagen Lamando er produksjonsversjonen av VW «Midsize Coupe», som ble avduket som konseptbil på bilutstillingen i Beijing i april. Lamando er nettopp blitt avduket, også den på en kinesisk bilutstilling, nemlig den i Chngdu.

Da Midsize Coupe ble vist, antok vi at den fortalte mye om hvordan neste generasjon Passat ville bli, og kunne konstatere at det stemte langt på vei da vi nylig fikk vårt første møte med nye Volkswagen Passat 8.

Mercedes i siktet Lamando skal være et svar på Mercedes Benz' CLA, også den en kupéformet sedan som tydeligvis har slått an i Kina. (Les vår test av CLA her).

For vår del er det liten tvil om at Mercedes har våget mye mer når det kommer til design - men hvem vet? Kanskje for mye for en del.

Ikke diesel Lamando er basert på den samme modulære plattformen (MQB), som ble innviet med Audi A3 og VW Golf 7. Under panseret er det velkjente saker som dukker opp - drivkildene til nykommeren fra VW blir bensinmotorene 1.4 TSI og 2.0 TSI. Disse driver forhjulene via en 7-trinns DSG-girkasse.

Det nevnes ingenting om diesel, så at dette ikke er noen Europa-lansering går klart frem.

Lamando er da også frukten av samarbeidet i Kina mellom Volkswagen og Shanghai-baserte SAIC, og bilen skal produseres i Kina. Utsalgsprisen blir fra mellom 180.000 og 200.000 kroner så noen billig bil der borte blir det ikke.

Om det kommer en Europa-versjon og om den kommer til Norge på et eller annet tidspunkt er foreløpig uklart.

Les også: Neste Golf «Super-GTI», R400, får 10-trinns girkasse

UTEN TVIL EN VW: Men hva er greia med Lamando-navnet? Foto: VOLKSWAGEN
UTEN TVIL EN VW: Men hva er greia med Lamando-navnet? Foto: VOLKSWAGEN Vis mer

Så var det dette med navnet, da. Det er promo-videoen som (delvis) oppklarer «mysteriet»: Lamando låter visst med kinesisk uttale som "Let a man do". - Do what, spør vi da - men svaret er ikke annet enn det videoen viser. Se selv:

Forresten: På kinesisk er navnet Ling Du.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.