Sikker vinner: Mør og saftig entrecôte fra grillen

Lite smaker bedre enn dette, mener Arne Brimi.

GODT GRILLET : Arne Brimi griller det meste av gode råvarer, men en skikkelig saftig entrecôte med fin fettmarmorering er en favoritt. Foto: METTE MØLLER
GODT GRILLET : Arne Brimi griller det meste av gode råvarer, men en skikkelig saftig entrecôte med fin fettmarmorering er en favoritt. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Dagbladets kokk Arne Brimi er glad i å grille, og han griller det meste - bare råvarene er gode nok.

Sommerkoteletter og ferdigmarinert kjøtt finner du ikke på grillen hos Brimi. Det synes han bare smaker salt.

Et stort stykke entrecôtemed fin fettmarmorering er derimot en av kokkens store grillfavoritter.

Godt kjøtt - Har du først fått tak i godt kjøtt, er det enkelt å lage et flott grillmåltid. Jeg velger gjerne entrecôte av kalv eller okse, som egner seg veldig godt til grilling, sier Brimi.

Kjøttet får først 1 minutt grilling på høy varme på hver side, før han flytter det over på lavere varme og griller det til det begynner å piple opp litt kjøttsaft.

Så skal entrecôten hvile noen minutter før den skjæres opp. Krydderet er enkelt: Kun litt salt og nykvernet svart pepper.

- Det er lurt å velge kjøttstykker med mest mulig fettmarmorering. Så bruk litt ekstra tid i butikken og kikk gjennom entrecôtepakkene før du bestemmer deg. Finner du ingen bra entrecôte, så er en flott, feit nakkekotelett av svin en god erstatning, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer