Sikrere på nett med Authy

Gjør at man trenger mer enn et passord for å logge inn.

SIKRERE: Med passord og engangskode for å logge på, kan du ekstra trygg på at ikke uvedkommende får tilgang til kontoen din. Foto: GABE WILL/PÅL JOAKIM OLSEN
SIKRERE: Med passord og engangskode for å logge på, kan du ekstra trygg på at ikke uvedkommende får tilgang til kontoen din. Foto: GABE WILL/PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Datainnbrudd er lite trivelig, og vi leser støtt og stadig om at brukernavn og passord er på avveie.

Selv om de aller fleste nettjenester lagrer en hashet versjon av passordet ditt (og ikke passordet i klartekst), kan hackere ved hjelp av sine verktøy ofte prøve seg frem for å finne det aktuelle passordet; spesielt hvis det er kort og i stor grad inneholder ord fra ordboka.

(Og styr for all del unna de vanligste passordene!)

Derfor er det lurt å ha lange og avanserte passord, og aller helst: Forskjellige passord på alle nettjenester du bruker.

Da minimerer du risikoen dersom noen skulle klare å finne passordet ditt på ett nettsted, siden samme brukernavn og passord ikke kan brukes på andre nettsteder.

GUIDE: Unike passord på alle nettjenester

En ekstra faktor Et velkjent prinsipp innenfor datasikkerhet er å kombinere noe du vet med noe du har. To faktorer, altså — populært kalt tofaktorautentisering.

Eksempelvis har du kanskje et adgangskort på jobb og en tilhørende PIN-kode bare du kan. Om noen stjeler kortet ditt, kommer de ikke inn uten å vite PIN-koden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.