Sikring i bil: Her er de vanligste feilene

Sju farlige tabber du bør unngå.

TO TYPISKE FEIL: Mange feil går igjen når foreldre skal sikre barna sine i bil. For løse seler og for tidlig framovervending av sete, som på bildet, er to klassikere. Foto: Colourbox
TO TYPISKE FEIL: Mange feil går igjen når foreldre skal sikre barna sine i bil. For løse seler og for tidlig framovervending av sete, som på bildet, er to klassikere. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: Ifølge Folkehelseinstituttet er bilulykker hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge, og forskning viser at svært mange sikrer barna sine feil.

Storkontroll avdekket 57 barn helt usikret i bil For to uker siden ble en storkontroll gjennomført, og over 82 000 biler ble kontrollert i de godt forhåndsvarslede kontrollene. 57 sjåfører ble politianmeldt for å kjøre med usikrede barn mellom 0 og 14 år i bilen.

- At førere ikke sikrer sine barn og unge er alvorlig. Et usikret barn kan bli alvorlig skadet eller drept selv i lave hastigheter, sa Rita Helen Aarvold i Statens vegvesen til dinside.no.

I tillegg til foreldre som helt velger vekk å sikre barna, finner vi langt flere foreldre som sikrer barn, men ikke på riktig måte. Mange av dem er ikke klar over risikoen det utgjør.

Vi har spurt Trygg Trafikk om hva som er de mest typiske feilene foreldre gjør i forbindelse med sikring av barn i bil.

1. Legger bilbeltet under armen/bak ryggen Når barna bruker bilens trepunktsbelte sammen med annet sikringsutstyr, eller alene, er det viktig at beltet ikke blir lagt under armen eller bak ryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer