- Single kvinner er fritt vilt

Gifte menn tror alt er lov på julebordet, ifølge singelliv-ekspert.

JULEBORD: Høyt alkoholforbruk gjør at folk mister hemninger, og en uskyldig jobbflørt med en kollega kan fort utvikle seg til å bli mer alvorlig. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
JULEBORD: Høyt alkoholforbruk gjør at folk mister hemninger, og en uskyldig jobbflørt med en kollega kan fort utvikle seg til å bli mer alvorlig. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julebord går sjelden fredelig for seg. For mange er det den eneste store jobbfesten i året.

På julebord er det lov å spise, drikke og flørte for mye.

Økt fare for utroskap Sexolog og familierådgiver Torill Beate Enget tror at mange forventer at julebordet skal være en overdrivelse, der alt plutselig er tillatt.

- Det ligger en spenning i luften, og mange lever opp til julebordsmyten. Hvert år på denne tiden er det mye utroskap, bekrefter sexologen.

- Julebordet er ikke bare en trussel mot etablerte parforhold, det kan være en ren katastrofe om du ikke setter grenser for din egen oppførsel, sier Enget.

Noen kvinner er mer tilbøyelige til å være utro enn andre. Her spiller alder en rolle.

Men Enget tror at faren for utroskap er like stor på andre jobbfester, der alkoholen gjør det «lovlig» å slippe seg løs. Det kan skje like mye på en jobbfest i september som på et julebord.

Sjansen for å være utro er større enn ellers når vi fester med alkohol og ser kollegaer i en ny setting.

- På julebordet har man pyntet seg, man gir hverandre komplimenter, drikker og danser sammen, har det hyggelig etter det som for mange har vært en hektisk periode på jobben. Høyt alkoholforbruk gjør at folk mister hemninger og en uskyldig jobbflørt med en kollega kan fort utvikle seg til å bli mer alvorlig, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer