Jorda rundt

Sist lørdag kom Marius til Mauritius. Da ble han den yngste nordmannen som har besøkt alle verdens land

Noen var enklere å komme inn i enn ut av.

I KABUL: Marius Johansen er den yngste nordmannen som har besøkt alle verdens land. Her på flyplassen i Kabul. Foto: Marius Johansen
I KABUL: Marius Johansen er den yngste nordmannen som har besøkt alle verdens land. Her på flyplassen i Kabul. Foto: Marius Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har alltid hatt mer lyst til å se noe nytt enn å reise tilbake til steder jeg har vært, sier Marius Johansen (35).

- Det var vel aldri noe stort prosjekt å besøke alle verdens land, men etter hvert, etter å ja vært i ganske mange av dem, ble det litt slik, det balla på seg, sier han til Dagbladet.

Sist helg krysset han av det aller siste av alle verdens selvstendige nasjoner på bucket-lista, Mauritius - og kunne krysse av for alle 193. Dermed er han - etter all sannsynlighet - den yngste nordmannen som har besøkt alle verdens nasjoner. Gunnar Garfors var 36 år gammel da han krysset av sitt siste land for få år siden.

Dit var det enkelt å komme. Det har ikke vært like lettvint andre steder.

Kom nesten ikke ut

I Tsjad for eksempel, var det ikke enkelt å komme inn, og nesten verre å komme ut.

- Jeg var tre ganger i Paris for å få visum, men fikk nei hver gang. Først når jeg prøvde på ambassaden i Berlin, med samme dokumentasjon som ikke var god nok i Paris, fikk jeg visum.

- Men da jeg skulle ut igjen, ble det problemer. Jeg skulle rett til USA, og flyet sto klart. Men de nektet å godta at jeg hadde elektronisk ESTA (innreisetillatelse til USA). De mente nordmenn ikke kunne reise med det, og forlangte at jeg oppsøkte ambassaden for å få et stempel. Mannen i immigrasjonen var litt vanskelig, og nektet å ringe sin overordnede for å sjekke. Mens dette foregikk hørte jeg flyet starte motorene, sier Johansen-

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer