Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Siste dag for skatteklage

I dag er siste frist for å klage på skatteoppgjøret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel og merke hvis du fikk skatteoppgjøret i oktober. De fleste fikk det jo i juni og da er fristen for lengst over, selv om man året rundt kan kan kreve å få tatt opp de siste års ligninger. Men da er nok terskelen for en ømgjøring av ligningen høyere enn ved den ordinære klagefristen

Sjekkliste
Skattebetalerforeningen oppfordrer deg til å sjekke følgende:
• Har du fått de fradrag som du førte opp i selvangivelsen? • Er inntekter, for eksempel aksjegevinster, kommet med? • Hvis du gjorde korreksjoner i noen av postene, er disse tatt hensyn til? • Er gjeld og gjeldsrenter, formue og inntekt av fast eiendom fordelt mellom deg og den du eier sammen med slik dere hadde ført opp? • Er formuesgjenstander (bil, båt, hus) du kjøpte eller solgte i løpet av året tatt med eller utelatt fra din formue? • Har du fått BSU-fradraget? • Har du fått fradrag for skatt betalt i utlandet?
I tillegg er det svært viktig at du sjekker om du er satt i riktig skatteklasse. Ektefeller med én inntekt og enslige forsørgere skal lignes i skatteklasse 2. Det kan spare deg for 10 000 kroner i skatt. Det holder at klagen er poststemplet i dag, 10 november. Men det enkleste er å gjøre det via altinn.no

Restskatten må allikevel betales til rett tid selv om du sender inn klage.

Ikke varslet?
Merk at skattekontoret i de fleste tilfeller skal varsle deg hvis de har endret ligningen din. Det skjer ikke alltid. De øker inntekten eller stryker fradrag uten å varsle deg om det. Hvis det har skjedd skal klagefristen løpe fra det tidspunkt du ble klar over endringen. Da må klagen sendes innen tre uker fra du oppdaget feilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!