Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Siste frist i dag

Om du vil ha selvangivelsen før alle andre.

NYSGJERRIG? Vil du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars, må du registrere deg som e-bruker i løpet av dagen. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
NYSGJERRIG? Vil du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars, må du registrere deg som e-bruker i løpet av dagen. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide: Registrerer du deg som e-bruker hos Skatteetaten i dag, kan du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars. Øvrige må vente til begynnelsen av april.

Der er veldig enkelt å registrere seg som e-bruker, likevel er det bare én av fem skattytere som har gjort det per dags dato.

Slik blir du e-bruker For å opprette e-bruker og motta elektronisk post fra Skatteetaten må du først gi samtykke. Registreringen er gjort på et minutt, og du kan bruke MinID, BankID, Buypass eller Commfides elektroniske signaturer for å fullføre registreringen.

Tjenesten gjelder bare personlige skattebetalere, og kan ikke brukes av næringsdrivende.

Les mer: Nå kan du bruke BankID her også

Mange må vente Skatteetaten oppgir at potensialet for antall e-brukere er 4,5 millioner. Til nå er det nesten 870 000 som har registrert seg. Det betyr at det per dags dato er 3 630 000 nordmenn som må vente to uker ekstra før de kan sjekke selvangivelsen hos Skatteetaten.

- Størsteparten av de som allerede har registrert seg, er mellom 30 og 50 år. Det er de yngre og de eldre som henger igjen, men faktisk har de eldre vært flinkere enn de yngste, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet til DinSide.

Aldri mer papir Registrerer du deg som e-bruker, mottar du også informasjon om skattekortet, selvangivelsen og skatteoppgjøret i elektronisk form. All øvrig post fra Skatteetaten vil også skje elektronisk.

Slik fungerer kommunikasjonen for deg som er elektronisk bruker: Du blir varslet på mobil og/eller e-post når du får informasjon fra Skatteetaten elektronisk. Brev fra Skatteetaten blir tatt vare på i ditt eget arkiv i altinn.no, sammen med annen elektronisk post. Du kan svare direkte til saksbehandler via et svarskjema. Du forhindrer at uvedkommende får tilgang til dine personlige opplysninger.
I tillegg påpeker Skatteetaten at du er med på å spare miljøet, og fordi du unngår postgang kan du dessuten få raskere svar på dine henvendelser.

KALKULATOR:
Slik blir din skatt i 2014


Flere ferske saker om personlig økonomi fra DinSide finner du her
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Hele Norges coronakart