Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Siste frist i morgen

Denne regningen er svinedyr å glemme.

IKKE VENT: Lisensen blir nesten 200 kroner dyrere om du glemmer å betale. Tilleggsgebyret blir lagt til med en gang du er for seint ute. Foto: BERIT B. NJARGA
IKKE VENT: Lisensen blir nesten 200 kroner dyrere om du glemmer å betale. Tilleggsgebyret blir lagt til med en gang du er for seint ute. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide: Fredag 31. januar forfaller årets første innbetaling av NRK-lisensen.

Og dette er en regning du ikke bør somle med. Betaler du for seint, blir du nemlig ilagt et saftig straffegebyr, og det fra dag én.

Nesten 200 kroner i gebyr Solberg-regjeringen har bestemt at NRK-lisensen for 2014 skal koste TV-titterne 2729,16 kroner. Halvparten av dette, altså 1364,58 kroner, forfaller 31. januar.

Dersom du ikke har betalt regningen på kringkastingsavgiften innen forfall, må du betale 15 prosent tilleggsavgift av ubetalt avgift (avgift eksklusiv moms). Staten er nemlig ikke underlagt de vanlige reglene for forseningsavgift, og kan gi skyhøye gebyrer om du er seint ute.

For årets lisens utgjør tilleggsavgiften dermed 189,53 kroner.

Opprett avtalegiro Mange synes nok at NRK-lisensen er sure penger. Men det blir enda surere penger om du ikke betaler regningen til forfall.

Årets andre forfall havner dessuten midt i sommerferien for mange, nærmere bestemt 31. juli, så denne regningen er godt egnet for avtalegiro. Da blir regningen betalt uansett hvor du befinner deg.

Organiserer du privatøkonomien din med en regningskonto, sørger du dessuten for å ha penger på konto når regningene forfaller. Betaler du like mye hver måned, er belønningen at du slipper «tøffe» måneder.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også:
Slik blir din skatt i 2014

- Betalingsproblemer er sjelden uforskyldt

Hele Norges coronakart