Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sitter du mye? Sjekk hva det kan gjøre med helsa di

Her er tipsene som får deg på beina!

ER STOLEN DIN FIENDE: Det kan kanskje være litt ekstremt å tenne på stolen din, som Torill Bye Wilhemsen har gjort til ære for fotografen her,  men det er et faktum at for mye stillesitting kan ha store konsekvenser for helsa di. Foto: Øistein Norum Monsen
ER STOLEN DIN FIENDE: Det kan kanskje være litt ekstremt å tenne på stolen din, som Torill Bye Wilhemsen har gjort til ære for fotografen her, men det er et faktum at for mye stillesitting kan ha store konsekvenser for helsa di. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

(Dagbladet): Det kan gi store helsegevinster å redusere tiden du sitter i ro. Regelmessig bevegelse og aktivitet i løpet av dagen kan være like viktig som en treningsøkt på ettermiddagen.

- Flere studier viser at selv om du er fysisk aktiv hver dag, er ikke det nok til å jevne ut den negative effekten av mye stillesitting. At stillesitting i seg selv er negativt, er en faktor som tidligere har blitt oversett ettersom det har vært mye fokus på trening, sier professor Gunnar Breivik ved Norges idrettshøgskole.

Breivik forteller hva som skjer når du sitter i ro: Blodgjennomstrømningene i kroppen vil synke, og lufttransporten til lungene vil avta. Muskel- og skjelettsystemet får ikke den aktivitet det trenger for å styrkes, og energiomsetningen i kroppen synker - med økende vekt som en naturlig konsekvens.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?