Sitter du mye? Sjekk hva det kan gjøre med helsa di

Her er tipsene som får deg på beina!

ER STOLEN DIN FIENDE: Det kan kanskje være litt ekstremt å tenne på stolen din, som Torill Bye Wilhemsen har gjort til ære for fotografen her,  men det er et faktum at for mye stillesitting kan ha store konsekvenser for helsa di. Foto: Øistein Norum Monsen
ER STOLEN DIN FIENDE: Det kan kanskje være litt ekstremt å tenne på stolen din, som Torill Bye Wilhemsen har gjort til ære for fotografen her, men det er et faktum at for mye stillesitting kan ha store konsekvenser for helsa di. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kan gi store helsegevinster å redusere tiden du sitter i ro. Regelmessig bevegelse og aktivitet i løpet av dagen kan være like viktig som en treningsøkt på ettermiddagen.

- Flere studier viser at selv om du er fysisk aktiv hver dag, er ikke det nok til å jevne ut den negative effekten av mye stillesitting. At stillesitting i seg selv er negativt, er en faktor som tidligere har blitt oversett ettersom det har vært mye fokus på trening, sier professor Gunnar Breivik ved Norges idrettshøgskole.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer