MEST PUNKTLIGE: Flightstats har kåret Oslo lufthavn Gardermoen til Europas mest punktlige flyplass, og SAS til Europas mest punktlige flyselskap. Arkivfoto: ESPEN RØST
MEST PUNKTLIGE: Flightstats har kåret Oslo lufthavn Gardermoen til Europas mest punktlige flyplass, og SAS til Europas mest punktlige flyselskap. Arkivfoto: ESPEN RØSTVis mer

Sitter du på dette flyet er du mest sannsynlig i rute

Både flyplass og flyselskap er mest punktlig i Europa.

(Dagbladet): Oslo lufthavn Gardermoen er av Flightstats kåret til den mest punktlige flyplassen blant de større flyplassene i Europa, og det for andre år på rad.

- Vi er svært glade over å få denne utmerkelsen. Punktlighet er et satsingsområde for oss, og det vet alle som jobber her. Punktlighet har med økende trafikk blitt en konkurransefaktor, sier administrerende direktør Nic Nilsen i en pressemelding.

Blant de virkelig store flyplassene ble Port of Seattle - Seattle/Tacoma Intl. kåret til verdens mest punktlige flyplass.

Der lettet 86,28 prosent av flyene senest innen 15 minutter etter oppsatt tid.

Best i Europa Kåringa Gardermoen nå har vunnet, er basert på punktligheten ved de største flyplassene i Europa.

De andre nominerte flyplassene var Vienna Intl. - Wien, Tegel - Berlin, Schiphol - Amsterdam og Eleftherios Venizelos Intl. - Athen.

Avgangspunktligheten ved Oslo lufthavn var ifølge Flightstats på 87,17 prosent i 2011, og flyene har da tatt av senest 15 minutter etter oppsatt avgangstid.

Konkurransefaktor - Vi er veldig glade. Dette betyr mye for mange, og er et tegn på at de ansatte gjør en kjempeinnsats, sier informasjonssjef ved Oslo lufthavn, Jo Kobro til Dagbladet.

Ikke minst er punktlighet en konkurransefaktor.

- Det er viktig for oss å få mange direkteflighter. Også flyselskapene måler seg selv på punktlighet, sier informasjonssjefen.

Flyvinner For flyselskapene er også med i kåringa.

Verdens mest punktlige flyselskap er ifølge Flightstats All Nippon Airways (ANA), med en punktlighet på 90,18 prosent.

De vant over KLM, SAS, Japan Airlines og Gulf Air.

Selvom om SAS ikke nådde helt opp som verdens mest punktlige, er de best i Europa i Flightstats kåring.

Med en punktlighet på 88,22, slo de ut de konkurrerende finalistene Finnair, Ryanair, KLM, og polske LOT.

Tredje år på rad - Det er en store glede at vi gikk til topps i denne kategorien for tredje år på rad, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

SAS har nå omtrent 750 avganger daglig. Av selskapets 239 320 flygninger i 2011, landet 208 972 på tida.

- Vi har store forpliktelser overfor våre passasjerer om å levere pålitelighet, og det betyr mye å få bekreftet at vi gjør det av en uhildet tredjeinstans, sier Johansen.