Sjekk de store pensjonsskillene

En god pensjonsordning i privat sektor kan bety en utbetaling på rundt 70 prosent av lønna. Har du en dårlig ordning, risikerer du å bare få halvparten av inntekten din som pensjonist.

PENSJONSTAPERE: Bygg- og anleggsbransjen tilbyr dårlige pensjonsordninger, viser en kartlegging DNB har gjort. Lavutdannede yrkesgrupper er pensjonstapere. Foto: Tom E. Østhuus
PENSJONSTAPERE: Bygg- og anleggsbransjen tilbyr dårlige pensjonsordninger, viser en kartlegging DNB har gjort. Lavutdannede yrkesgrupper er pensjonstapere. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNB har sett på hvilke bransjer og yrkesgrupper som tilbyr de beste pensjonsordningene. Funnene viser at det er store forskjeller.

- Som med lønn, reflekterer også pensjonsavtalene hvor etterspurt kompetansen og arbeidskraften er. Har du god utdanning og er attraktiv på arbeidsmarkedet, øker også sjansen for at du vil kunne skaffe deg en god pensjonsordning. Men det forutsetter at du er bevisst på viktigheten av pensjonsavtalen når du bytter jobb, sier pensjonsekspert i DNB, Bengt Olav Lund.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.