PENSJONSTAPERE: Bygg- og anleggsbransjen tilbyr dårlige pensjonsordninger, viser en kartlegging DNB har gjort. Lavutdannede yrkesgrupper er pensjonstapere. Foto: Tom E. Østhuus
PENSJONSTAPERE: Bygg- og anleggsbransjen tilbyr dårlige pensjonsordninger, viser en kartlegging DNB har gjort. Lavutdannede yrkesgrupper er pensjonstapere. Foto: Tom E. ØsthuusVis mer

Sjekk de store pensjonsskillene

En god pensjonsordning i privat sektor kan bety en utbetaling på rundt 70 prosent av lønna. Har du en dårlig ordning, risikerer du å bare få halvparten av inntekten din som pensjonist.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

DNB har sett på hvilke bransjer og yrkesgrupper som tilbyr de beste pensjonsordningene. Funnene viser at det er store forskjeller.

- Som med lønn, reflekterer også pensjonsavtalene hvor etterspurt kompetansen og arbeidskraften er. Har du god utdanning og er attraktiv på arbeidsmarkedet, øker også sjansen for at du vil kunne skaffe deg en god pensjonsordning. Men det forutsetter at du er bevisst på viktigheten av pensjonsavtalen når du bytter jobb, sier pensjonsekspert i DNB, Bengt Olav Lund.

Kontorjobber best De beste pensjonsavtalene har de som jobber i selskaper og bransjer der det er kamp om de kloke hodene. Bransjene som kommer best ut har ofte stillinger som krever utdannelse på universitets- eller høyskolenivå.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn