Sjekk den deilige kaka!

Her har du en sjokoladekake som er fort gjort å lage lage.

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKAKE: Her kommer en liten, herlig godbit fra Frankrike - med masse sjokolade... Foto: Clotilde Dusoulier
OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKAKE: Her kommer en liten, herlig godbit fra Frankrike - med masse sjokolade... Foto: Clotilde DusoulierVis mer

Clotilde Dusoulier er en fransk matblogger som bor i Paris. Med ujevne mellomrom deler hun sine tanker og oppskrifter med oss på Klikk.

Denne sjokoladekaken er en av mange fristelser som serveres her. Her finner du et knippe andre sjokoladekaker, her er en dessert med bare sjokolade og vann - og ikke minst: Sjuves uforglemmelige sjokoladefudge...

Og så lar vi Clotilde få ordet:

Denne kakeoppskriften kommer fra Trish Deseines bok Je veux du Chocolat! - Godt likt og ofte nevnt her omkring, og du har kanskje sett den?

Jeg er ikke umiddelbart tiltrukket av lyse sjokoladekaker. Selv har jeg mer sansen for tette, fudgy, smelte-i-munnen-kaker. Likevel er det ved noen anledninger at slike kaker passer utmerket.

For noen måneder siden, ble jeg kontaktet av en jente som heter Camille, student ved design- og arkitekturskolen Camondo i Paris. Hun jobbet på eksamensfilmprosjekt sitt, hvor hun hadde designet en ny type matboks for tre personer - slik at du kunne dele med venner eller kolleger.

Smart stabling Hun designet boksen med praktiske ideer og en smart stabling av småbokser-i-boksen, men poenget var, tross alt, å servere mat. Og det er her hun ba om min hjelp: Kunne jeg lage seks menyer til å fylle containere - grønn, gul, rosa, oransje, hvit og svart?

Jeg ble sjarmert av ideen, og følte en umiddelbar tilknytning til en herlig søt og vennlig Camille (ikke helt irrelevant, tror jeg, er det faktum at jeg har en ting med navn og Camille - det er nemlig mitt mellomnavn).

Jeg gikk ivrig med på å hjelpe, og satte i gang. Utfordringen var å lage et sett med menyer som ga kulinariske mening, og likevel følge fargereglene (jeg lagde en "ingen kunstig farger"-regel), samt boksstrukturen i matboksen: Den hadde nemlig et visst antall småbokser i ulike former, alle tilpasset hverandre, og som skulle pakkes ut, fra topp til bunn, ettersom måltidet skred fram.

I løpet av de siste to månedene før prosjektet skulle presenteres jobbet jeg og Camille med å lage disse menyene, så hun kunne ta bilder for hennes prosjektpresentasjon: noen retter gjorde hun på egen hånd fra oppskrifter jeg ga, noen elementer var kjøpt i butikken for å spare tid og noen retter gjorde vi sammen. Og blant de sistnevnte (får du hva-i all-verden-skal-skal-vi-med-med-denne-boksen-følelsen ennå? Helt ærlig?) var denne sjokoladekaken du ser her. Den var altså dessert i den svarte menyen.

Høy nok sjokoladekake Jeg ville ha en sjokoladekake som bli høy høyt nok til å fylle den kubiske dessertboksen på en vakker måte, og jeg ønsket å ha en mørk sjokoladeganache, for å gjøre den sort og blank.

Denne oppskriften passet perfekt, og var helt nydelig: kakedelen er luftig og saftig, og den ganachen - vel, hva kan du forvente av en ganacheglasur, om ikke noe himmelsk?

Forresten, Camille valgte å servere nettopp denne kaken til jurymedlemmene, for å illustrere sitt poeng. Og poenget ble godt illustrert tydeligvis, for jeg er stolt og glad for å kunne meddele at hun uteksaminert, og med ære, ikke mindre. Toutes mes félicitations Camille!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.