Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sjekk denne forvandlingen

Gustent kjellerrom ble supert vaskerom

DEN STORE FORSKJELLEN: Fra et rått og kaldt interiør til et rent og hvitt rom med varme i gulvet.  FOTO: Espen Grønli
DEN STORE FORSKJELLEN: Fra et rått og kaldt interiør til et rent og hvitt rom med varme i gulvet. FOTO: Espen Grønli Vis mer

Har du ikke eget vaskerom kan du innrede en del av kjøkkenet som vaskehjørne. Denne familien manglet ikke plass, men trengte oppgradering av det gamle kjellerrommet.

Vaskerommet i kjelleren var ved famliliens overtagelse av huset uten en skikkelig arbeidsbenk, tilstrekkelig lys og ditto skapinnredning. Huset er fra femtitallet, så det var også litt fukt i rommet, slik det ofte er i gamle boliger.

To fulle maskiner pr. dag - Vi var bare innom det ukoselige og upraktiske kjellerværelset en kort stund for å sette på vaskemaskinen, og så spurtet vi opp igjen, forteller eierne til Bonytt.no.

- Det var imidlertid presserende å få orden på rommet. Ikke minst fordi vi har tre små barn, og da går det et par fulle maskiner hver eneste dag, forteller eierne.

Splitter nytt Første fase i prosjektet var å pigge opp det delvis fuktskadde betonggulvet. Så ble det isolert og varmekabler lagt inn.

- Gulvvarmen er sjelen i dette prosjektet mener eierne. Den gjør værelset utrolig komfortabelt å arbeide i, sier de.

Smått på toppen På toppen av dette nye, solide og varme gulvet la eierne etter interiørarkitektens råd ganske små gulvfliser. De er estestisk fine, og lettet arbeidet med gi kjellergulvet en fin og jevn hellning mot sluket.

Vask- og strykesystem i ett Interiørarkitekten laget også et nytt system for sortering og lagring av skittentøy basert på noen enkle, effektive og rimelige plastkasser.

Et innebygd arrangement for stryking av tøy synes også beboerne er gull verdt.

Interiørarkitektens tips 1. Sjekk detaljene

Lag en detaljert plan som omfatter absloutt alle små og store elementer i vaskerommet, råder interiørarkitekt Trond Ramsøskar. Det er avgjørende å se rommet som helhet, både teknisk og estetisk.

2. OK arbeidsmiljø
Husk arbeidsmiljøet. God gulvplass, riktige arbeidshøyder og rikelig med skap og belysning letter arbeidet i rommet betydelig.

FULL OVERSIKT: To store takarmaturer lyser skikkelig opp i rommet. Både vegger og tak er malt med Heydi Hvit, en sementbasert, vanntett og diffusjonsåpen dekorpuss. Arbeidsbenk med innebygget strykebrett kommer fra Marbodal. FOTO: Espen Grønli
DEN STORE FORSKJELLEN: Fra et rått og kaldt interiør til et rent og hvitt rom med varme i gulvet. FOTO: Espen Grønli
LUR LØSNING: Ved døren til vaskerommet skjules den nye varmtvannsberederen bak en benkeplate stilt på høykant. Den har metallbeslag i topp og bunn. FOTO: Espen Grønli
KOMFORTABELT KLIMA: Luftavfuktereren til tre tusen kroner hjelper til med å holde rommet tørt. Slike finnes i de fleste større elektrobutikker. FOTO: Espen Grønli
ARBEIDSGLEDE: Med gulvvarme og tradisjonelle klessnorer tørker de våte plaggene utmerket i det nyoppussete vaskerommet. Plastkasser fra Claes Ohlson. FOTO: Espen Grønli

3. Tenk kjøkken
Tenk på kjøkken når du innredet vaskerommet. Vit at det er like mange funksjoner her som i kjøkkenet. Vaskerommet er så mye mer enn en benk, et sluk og to vaskekummer.

Vifter gjør susen I tillegg til de nye lufteventilene i veggene med trinnløse, fuktstyrte vifter satte eierne inn en flyttbar luftavfukter i arbeidsbenken.

Suger væte og gir tørr kjeller Dette er en maskin som suger opp væte og sender vannet ut i sluket i kjellergulvet. I enkelte, mindre prosjekter kan dette være et bra alternativ til langt mer omfattende løsninger som f.eks. drenering langs hele kjellermuren.

Den evige, røde tråd - Ellers var ufordringen å lage en så lite synlig innredning som bare mulig, sier eierne. På en så begrenset plass som vi hadde til til rådighet, bare 11 kvadratmeter, er dette alltid det sikreste, og det mest tidløse, sies det.

Dette kostet forvandlingen: Elektriker, kr 16 000 Støp av betonggulv, kr 18 000 Rørlegger 13 000 Gulvmaterialer 10 000 Innredning, kr 25 000 Avfukter, kr 3000 Veggvifte, kr 13 000 Skillevegg, kr 1000 Malearbeider, kr 2500 Totalt: 101 500 kroner.

Les mer:
Slik legger du fliser
Totalforandring av badet, før og etter
Skjul rotet inni gamle bøker
Sjekk kjøkkenet før og etter

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ORDNET OPP: Trond Ramsøskar,  interiørarkitekt MNIL FOTO: Espen Grønli
ORDNET OPP: Trond Ramsøskar, interiørarkitekt MNIL FOTO: Espen Grønli Vis mer
PRAKTISK: Strykebrettet trekkes ut fra en skuff, bokser og store arbeidsbenker skaper orden. FOTO: Espen Grønli
PRAKTISK: Strykebrettet trekkes ut fra en skuff, bokser og store arbeidsbenker skaper orden. FOTO: Espen Grønli Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling