Sjekk dette ekstra nøye: De dyreste skatte-tabbene

Du kan gjøre store feil i skattemeldingen som virkelig kan bli dyre. Les våre eksperters råd om hvordan du kan spare skatt. Nederst i saken: 31 tips til lavere skatt.

EKSPERTPANEL: Fristen for å levere skattemeldingen nærmer seg. Dagbladets økonomieksperter gir deg tips til hvilke poster du bør se ekstra nøye på. Fra venstre: Hallgeir Kvadsheim, Elin Reitan, Endre Jo Reite og Rolf Mæhle. Foto: HENNING LILLEGÅRD
EKSPERTPANEL: Fristen for å levere skattemeldingen nærmer seg. Dagbladets økonomieksperter gir deg tips til hvilke poster du bør se ekstra nøye på. Fra venstre: Hallgeir Kvadsheim, Elin Reitan, Endre Jo Reite og Rolf Mæhle. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De aller største tabbene vi har sett er knyttet til salg av eiendom, sier Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1 SMN.

– I et tregere boligmarked har noen valgt å leie ut bolig i stedet for å selge. Hvis du ikke har bodd i en bolig minst 12 av siste 24 måneder, blir gevinsten skattepliktig. For mange dreier det seg om store beløp, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer