Du leser nå Dagbladet Pluss

Sjekk dette før du kjøper brukt bobil

Du kan få mye bra bobil for under 400 000 kroner, men sjekk dette: Er det fuktskader, hvor langt er den kjørt og er alle servicer tatt? Og sjekk vognkortet for hvor mye bagasje du kan ha med!

UT PÅ TUR: Når du har med deg huset på ryggen, er det ingen begrensninger på hvor du kan reise! Her ruller det bobiler på Atlanterhavsveien. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix
UT PÅ TUR: Når du har med deg huset på ryggen, er det ingen begrensninger på hvor du kan reise! Her ruller det bobiler på Atlanterhavsveien. Foto: Halvard Alvik/NTB ScanpixVis mer

Det er fristende å bare sette seg i bilen og kjøre av gårde, med huset på ryggen, akkurat som en snegle. Litt fortere enn sneglefart går det, og komforten er nesten ubegrenset, avhengig av hvor mye du er villig til å betale.

- Du får mye bra bobil for 400000 kroner, sier Petter A.M. Nilsen, president i Norsk Bobil og Caravan Club.

- Som oftest er de velholdte, og er alle servicer fulgt på en ti år gammel bobil, vil den som regel holde mange mil til. Ikke minst er det en fin start på et rullende campingliv.

- Hva bør du se etter?

- Det aller viktigste du må gjøre før du skal kjøpe bobil, er å definere dine behov, ikke naboens. Når skal du bruke den? Vinter eller sommer? Kommer du til å kjøre mest på asfalt, eller kanskje litt ut på grusveier? Hvor mange er dere? Hva slags sertifikat har du? Kan du kjøre en bil over 3,5 tonn (liten lastebil). Vil du kjøre automat eller manuell giring? Og så kan det være lurt å se etter merker som har serviceverksteder i Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.