Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sjekk dette før du kjøper mobil

HTC er mer enn Desire. Her er fem nykommere du bør ta en titt på.

FEM NYE FRA HTC:  Her er de fem ferskeste HTC-telefonene. Foto: Produsenten
FEM NYE FRA HTC: Her er de fem ferskeste HTC-telefonene. Foto: Produsenten Vis mer

Både våre egne lesertall og statistikk fra nettbutikker tyder på én ting: Interessen for HTC er enorm i Norge.

Og det er ikke ufortjent oppmerksomhet. Selskapets Desire og Desire HD er to av fjorårets aller beste telefoner, og selger godt den dag i dag.

Ny generasjon Om vi skal bruke fjoråret som pekepinn er det ingen grunn til å tro at HTC ser noen nedgang i salgstallene i år. Produsenten har allerede vist frem en rekke interessante Android-telefoner, der noen allerede er på markedet, mens andre er rett rundt svingen.

Produsenten er slett ikke alene om å lage interessante produkter. Vi har sjelden sett flere godsaker på mobilfronten enn denne sommeren.

HTC er flinke til å tilby telefoner i alle prisklasser, og har også i år alternativer både for deg som lett blåser fem tusenlapper på det råeste av det råeste, og for deg som ikke synes mobilkjøpet skal sluke lønningen.

HTC Sensation - Muskeltelefonen Om du er blant dem som leser mobilspesifikasjoner på senga og har ren og skjær ytelse på toppen av ønskelisten, er dette en telefon du skal vente på.

Sensation blir den første telefonen på markedet med Qualcomms hittil kraftigste systembrikke (SoC): Snapdragon MSM8260.

Her får du to prosessorer som yter 1,2 GHz hver, noe som selvsagt er brilliant.

Men mer interessant er det at den kommer med grafikkbrikken Adreno 220, altså oppfølgeren til Adreno 205-brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire HD.

Denne drar fra samtlige konkurrenter i ytelsestestene som er gjort til nå.

Selv om vi fremdeles ikke har prøvd en ferdig versjon av HTC Sensation, er det liten tvil om at denne vil etablere seg som en av de aller kjappeste telefonene på markedet når den kommer.

Telefonen byr på flere godsaker enn en antatt suveren ytelse.

RÅ: Sensation gir deg rå kraft. Foto: Produsenten
RÅ: Sensation gir deg rå kraft. Foto: Produsenten Vis mer

Skjermen plasserer seg i toppsjiktet hva størrelse angår, med sine 4,3 tommer. Oppløsningen på 540 x 960 piksler er også langt høyere enn den vanlige 800 x 480-oppløsningen du får i konkurrerende Android-modeller - og tilsvarende tyngre å drive for grafikkbrikken.

Med Adreno 220 under panseret er det likevel liten grunn til å bekymre seg for en hakkete brukeropplevelse.

Telefonen er ventet i butikkhyllene iløpet av juni, og prislappen ligger an til å lande på rundt 5000 kroner.

Om du vil lese mer utdypende om HTC Sensation kan du klikke deg videre til lanseringssaken vår, eller se en direkte sammenligning av HTC Sensation, LG Optimus 2X, LG Optimus 3D og Samsung Galaxy SII.

HTC Incredible S Dersom du likte Desire HD, men synes at 4,3-tommers skjerm e hakket for stort, spørs det om ikke en Incredible S er veien å gå.

Denne har fire tommers S-LCD skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning.

Andre nevneverdige forskjeller er at den har frontkamera, et batteri med høyere kapasitet og at den veier knappe 30 gram mindre enn Desire HD.

På innsiden finner du den samme maskinvaren som i HTC Desire HD og Sony Ericsson Xperia Arc, altså Qualcomms MSM8255-systembrikke.

Selv om denne ikke gir deg den samme kraften som en dobbeltkjerneprosessor og aller nyeste grafikkbrikke, leverer den mer enn nok ytelse til å kjøre alt innholdet som er laget for telefonen uten problemer. Og det er vel det viktigste.

Arbeidsminnet er forøvrig like høyt som i Sensation, altså 768 MB.

Av andre spesifikasjoner som kan nevnes er et kamera som tar stillbilder i en oppløsning på 8 megapiksler og filmer i 720p (30 fps).

LITT MINDRE SKJERM: Incredible S har fire tommers skjerm.  Foto: Produsenten
LITT MINDRE SKJERM: Incredible S har fire tommers skjerm. Foto: Produsenten Vis mer

Incredible S koster rett rundt 4000 kroner, og er allerede i salg.

Les fullstendig test av HTC Incredible S

HTC Desire S Desire S er oppfølgeren til fjorårets folkefavoritt HTC Desire, og det er faktisk veldig enkelt å se.

Denne telefonen har nesten nøyaktig samme størrelse og formfaktor som forgjengeren, men det er faktisk gjort en hel del oppgraderinger siden sist.

Materialene er for eksempel enda bedre. Denne gangen får du et helstøpt aluminiumsskall istedenfor et bakdeksel som dekker hele baksiden, noe som gir telefonen en vanvittig bra kvalitetsfølelse.

Skjermen er den samme som sist, altså en 3,7 tommers S-LCD med en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Foran skjermen finner du en glassplate av typen Gorilla Glass, noe som forsterker helhetsinntrykket ytterligere.

Også på innsiden finner du vesentlige oppgraderinger.

Systembrikken er oppgradert til MSM8255, som gir deg en prosessor på 1 GHz og grafikkbrikken Adreno 205. I tillegg får du 768 MB arbeidsminne.

Dette er, som du kanskje allerede har registrert, nøyaktig samme maskinvare som Incredible S.

Her har altså HTC gjort det samme som Sony Ericsson, og lansert telefoner med forskjellig skjermstørrelse og pris, men med samme kraft.

BILLIG: Wildfire S er HTCs budsjettmodell.  Foto: Produsenten
BILLIG: Wildfire S er HTCs budsjettmodell. Foto: Produsenten Vis mer

Telefonen er allerede i butikkene, og koster hakket mindre enn Incredible S.

Les fullstendig test av HTC Desire S

Selv om HTC hovedsaklig er kjent for de mer eksklusive telefonene sine har produsentene alltid hatt et par rimeligere alternativer i bakhånd for de som er usikre på om de skal ha billig eller dyr smarttelefon.

Wildfire S Wildfire S er, som du allerede har skjønt, oppfølgeren til fjorårets Wildfire. Målgruppen er den samme som for forgjengeren: De som vil ha en rimelig og grei Android-telefon.

Også her har HTC holdt seg til moderate - men viktige - oppgraderinger siden sist.

Skjermstørrelsen på 3,2 tommer er den samme, men oppløsningen har økt til 230 x 480 piksler, noe som gir et merkbart skarpere bilde enn i forgjengeren.

Wildfire S har også fått en sprekere motor med kraftigere prosessor og mer arbeidsminne, og den har fått den nyeste 2.3-versjonen av Android.

Telefonen er allerede i butikkene med en prislapp på rundt 2000 kroner.

Vi prøvde Wildfire S da vi var i Barcelona i februar, og har publisert en lyntest av telefonen.

HTC ChaCha - Facebook-kongen I dag er det blitt svært utbredt å bruke mobiltelefonen for å oppdatere status, sjekke nye hendelser og annet på Facebook, og noen er ivrigere enn andre på dette punktet.

Og de ivrigste av de ivrigste burde kanskje se nærmere på HTC ChaCha. Denne har nemlig både fulltastatur og egen Facebook-knapp, slik at du aldri er mer enn et kjapt trykk fra profilen din.

I tillegg er den såkalt «kontekstbevisst», noe som i dette tilfellet betyr at en egen varselknapp blinker når den tror du kan dele innhold.

KVALITET: Desire S gir en nydelig kvalitetsfølelse. Foto: Produsenten
KVALITET: Desire S gir en nydelig kvalitetsfølelse. Foto: Produsenten Vis mer

Dersom du for eksempel akkurat har tatt et bilde eller spilt av en sang, vil denne tasten blinke. trykker du på denne tasten når den blinker legges bildet eller informasjon om låten du hører på ut på profilen din.

Spesifikasjonene burde være tilstrekkelig for Facebook-bruk: 2,6 tommers skjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning, 600 MHz-prosessor og 512 MB arbeidsminne.

Telefonen leveres også med nyeste versjon av Android, altså 2.3, med de fordeler dette innebærer.

Artikkelen er levert av Mobili.no

Les også:
Disse appene bør du ha til din Android-mobil
Denne PC-en passer perfekt til TV-en din
Toppkarakter til Samsungs lekre bærbare 9-serie

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SOSIAL: Facebook-telefonen ChaCha. Foto: Produsenten
SOSIAL: Facebook-telefonen ChaCha. Foto: Produsenten Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media