INNESKO: Vi testet skoene for allsidig trening, fra crossfit til pilates, og har lagt vekt på stabilitet, komfort, demping, vekt og gode fuktegenskaper.  Foto: Produsentene
INNESKO: Vi testet skoene for allsidig trening, fra crossfit til pilates, og har lagt vekt på stabilitet, komfort, demping, vekt og gode fuktegenskaper. Foto: ProdusenteneVis mer

Sjekk hvilke innesko du bør velge

Vi har testet ti par til variert trening innendørs.

En god innetreningssko betyr mye for at økta skal bli perfekt. Vi sørger for godt fotfeste når du skal velge den beste skoen.

Tre i tet Testresultatene viser at tre innesko inntar tetsjiktet:

Saucony Progrid Kinvara 3 Woman er testens vinner, og får terningkast seks.

Toppkarakter blir det også til Asics Gel-Excel33.

Mizuno Wave Elixir 7 er den eneste som fortjener fem prikker på terningen.

Hvorfor innesko? På treningssenteret vil du gjerne ha innesko å skifte til når du kommer inn fra sørpa. En treningssko er en sko som er beregnet til variert trening innendørs, alt fra styrketrening til yoga og kondistimer i sal. De bør gi god stabilitet og være lette å ha med seg.

Det er delte meninger om hva slags sko som funker best. Noen sverger til løpesko til trening, andre ønsker seg enklere sko som er mer fleksible sideveis.

En løpesko er designet for monoton bevegelse i én retning, mens treningssko ikke trenger like mye demping, og skal være mer behagelige å bevege seg mot alle sider i. Det er likevel viktig at de er stabile, særlig om du skal løfte tunge vekter.

Hvilke sko som er optimale, kommer selvsagt an på hva du trener.

Saltimer eller mølle krever mye mer demping enn styrke eller yoga.

En treningssko skal sitte som støpt i hælen og mellomfoten, det vil si at den skal følge foten, så hælen ikke glipper, men uten å være ubehagelig og klemme. Tærne skal ha en del plass til bevegelse.

Hvilke? I denne testen lot vi produsentene velge ut modellene de mente er best til innetrening. Noen modeller er laget spesielt til studiotrening, mens andre er løpesko som også er egnet til innetrening.

Det kan være en urettferdig sammenligning, for løpesko er mer avanserte produkter, men de er også dyrere og har egenskaper som du kanskje ikke trenger ved styrketrening, så du kan ende med å betale for funksjonalitet du ikke bruker.

Inneskoene har på sin side en mer fleksibel såle.

Slik testet vi Vi har vurdert produktene ut fra hvor bra vi synes de egner seg til allsidig innetrening. En sko som ikke får toppskår her, kan være en fremragende sko til annet bruk.

Vi testet skoene for allsidig trening, fra crossfit til pilates, og har lagt vekt på stabilitet, komfort, demping, vekt og gode fuktegenskaper. Vi synes det er bra om også treningssko er egnet til noe løping, fordi mange kombinerer en økt på mølla med for eksempel saltimer.

Tre friskuser har trådd alt annet enn varsomt i skotøyet: Anne Marte Sneve, personlig trener og treningsekspert i TV 2 Sporty, Ingunn Selvåg, brannmann og aktiv løper som konkurrerer i crossfit og har gått Norge på langs, og Maren Haugeto, ShapeUps egen loppe.

Les også: Slik får du superkondis
Her er sesongens beste løpetights
De beste treningstoppene
Du forbrenner dobbelt så mye som når du jogger

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Saucony Progrid Kinvara 3 Woman Topp løpsfølelse og kontakt med underlaget. Karakter: 6/6 Produsent: Saucony Pris: 1200 Asics Gel-Excel33 God støtdemping og stabilitet uten å bli stiv og tung. Karakter: 6/6 Produsent: Asics Pris: 1500 Mizuno Wave Elixir 7 Smidig og fleksibel løpesko som også egner seg til innetrening. Karakter: 5/6 Produsent: Mizuno Pris: 1499 Reebok RealFlex Fusion Tr Tynt og lett overlær med god passform. Karakter: 4/6 Produsent: Reebok Pris: 1000 Nike Free Fit 2 Føles lette og svært behagelige på foten. Karakter: 4/6 Produsent: Nike Pris: 1200 Puma Pumagility XT Elite Pute i hælen på innersålen gjør den ekstra myk. Karakter: 4/6 Produsent: Puma Pris: 1000 Adidas AdiPure Trainer 360 God kontakt med underlaget. Karakter: 4/6 Produsent: Adidas Pris: 900 Ecco Biom Train Kanskje best som gåsko. Karakter: 3/6 Produsent: Ecco Pris: 1400 New Balance 1012 Superstabil, god beskyttelse for foten. Karakter: 3/6 Produsent: New Balance Pris: 1200 Adidas AdiZero Supreme Superlett. Karakter: 2/6 Produsent: Adidas Pris: 1200