(Bramat.no): I mai kan det ofte bli mye pølser både til barn og voksne.
Hvis du bare spiser pølser en gang iblant, er det ikke så nøye hvilken type du velger.
Spiser du derimot pølser til middag jevnlig, kan det være lurt for både barn og voksne å velge de sunneste variantene.
Ingredienser som påvirker næringsinnholdet Rene fileter av kjøtt er helt klart sunnere enn farseprodukter som pølser, kjøttkaker og kjøttdeig.
Jo mer kjøttet er spedd ut, desto dårligere sammensatt blir det.
Farseprodukter inneholder derfor mer stivelse og mindre protein, jern og vitaminer enn rent kjøtt.
Innholdet av kalorier og fett kan også være høyere.
Stivelse og flesk er to av ingrediensene som forringer den ernæringsmessige kvaliteten på pølser.
Spis rå løk til wieneren! Pølser til middag trenger ikke være så usunt, så lenge du samtidig spiser grønnsaker, for eksempel oppkuttete grønnsaker med dipp, ved siden av.
Det er også forskjell på hvor mange pølser du spiser, og hvor ofte det er pølser til middag.
Noen pølser en gang iblant er helt greit.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger