Sjekk hvor, når, og hva som bygges av veier nær deg

Vi er kanskje ikke den siste sovjetstat likevel.

LANDETS VERSTE: I fjor ble fylkesvei 52 kåret til landets verste vei. Troms fylkeskommune har ennå ikke gjort noe med Norges dårligste vei (som er fin i sommer, fordi det har vært tørt). Dreneringen, drenrøret er ødelagt. Foto: INGUN A. MÆHLUM
LANDETS VERSTE: I fjor ble fylkesvei 52 kåret til landets verste vei. Troms fylkeskommune har ennå ikke gjort noe med Norges dårligste vei (som er fin i sommer, fordi det har vært tørt). Dreneringen, drenrøret er ødelagt. Foto: INGUN A. MÆHLUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du forbannet både regjering og fedreland i din irritasjon over en vei som til forveksling ligner potetåker?

Kanskje hørt kommentarer som: 

- Det bygges jo ingenting her i landet, vi er den siste Sovjetstat. 

Om du er på den ene eller andre siden av diskusjonen om hvorvidt vi bør satse mer på vei, kan du nå høste argumenter ved hjelp av Samferdselsdepartementets verktøy: Samferdselskartet.

Du kan se hva som er bygget, hva som bygges, og hva som kanskje skal bygges. Det er mulig å se på landet som helhet, eller fylkesvis.

Og det er ikke bare veiene du kan få oversikt over. Tog- og flyplassprosjekter finner man også.

Lover å øke tempoet - Det tar i dag altfor lang tid å bygge ut veg, jernbane og kollektivløsninger. Jeg mener løsningen - i tillegg til mer forutsigbar finansiering - ligger i kortere planleggingstid og mer sammenhengende utbygging, skriver Samferdselsminister Marit Arnstad i en kronikk på Samferdselsdepartementets sider. 

Hun legger vekt på at det er viktig å bygge smartere, med et mindre byråkrati, og med mer vei og bane igjen for hver krone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer