EKSKLUSIV:  Ravenswood zinfandel Dickerson 2009 er en av Ravenswoods mer eksklusive rødviner.
EKSKLUSIV: Ravenswood zinfandel Dickerson 2009 er en av Ravenswoods mer eksklusive rødviner.Vis mer

Sjekk hvordan vin med merkelappen eksklusiv smaker

God og ikke fullt så god vin!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.(Dagbladet Endelig fredag): Eksklusiv vin forbindes nok av mange med overklasse og snobberi. I mange tilfeller er nok dette riktig, men ikke all eksklusiv vin trenger være dyrt.

Det er i tillegg en rekke eksklusive viner som kan forsvare både sin pris og status i form av suveren kvalitet.

Hvordan en vin oppnår merkelappen eksklusiv, kan ha flere grunner. Når markedet har større appetitt enn det produksjonen klarer å mette, vil det bli en naturlig etterspørsel etter produktet.

Alle vil da ikke kunne få tak i vinen, og det vil bli en aura av eksklusivitet som preger produktet.

Begrenset tilgjengelighet er en logisk forklaring. Små nisjeprodusenter er ikke i nærheten av å kunne produsere store nok mengder om produktet blir populært. Dette viser seg i praksis spesielt godt i områder som Burgund, hvor topprodusentenes viner er svært ettertraktede og eksklusive, og kvoteres strengt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn