Hjertesykdom

Sjekk om du er i fare­sonen for brå hjertedød

Man kan avsløre om man er disponert for arvelig hjertesykdom, og ved hjelp av forebyggende behandling kan man redusere risikoen for alvorlig hjertesykdom.

ARVELIG HJERTESYKDOM: De fleste som får en hjertesykdom i ung alder, vil få det på grunn av en genfeil. Foto: NTB Scanpix
ARVELIG HJERTESYKDOM: De fleste som får en hjertesykdom i ung alder, vil få det på grunn av en genfeil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjertesykdom kan skyldes usunn livsstil, men fra tid til annen hører man om unge friske mennesker, også idrettsutøvere, som plutselig faller om på grunn av hjertestans.

Plutselige, uventede dødsfall hos unge personer er uvanlig, og i slike tilfeller er det viktig å se om det kan være genetisk.

- Det kan være mange årsaker til at noen plutselig får hjertestans, slik som for eksempel høyt kolesterol, hjerterytmeforstyrrelser eller hjertemuskelforstyrrelser. Det er nok slik at noen hjertemuskelsykdommer har særlig risiko for å manifestere seg når man er i aktivitet. Personer som har en arvelig hjertemuskelforstyrrelse vil for eksempel frarådes å drive med hard konkurranseidrett, sier Trond P. Leren.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer