Sjekk reglene for bilferie i utlandet

Det norske flagget på bilskiltene er som en magnet på kriminelle i utlandet. Men det er mer enn biltyver å passe seg for når du skal på bilferie i utlandet i sommer.

BOT FOR Å STOPPE: Politiet på Autobahn er veldig strenge. Du får bot for å kjøre tom for drivstoff. Det er også strengt forbudt å kjøre med vinterdekk om sommeren, også piggfrie vinterdekk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BOT FOR Å STOPPE: Politiet på Autobahn er veldig strenge. Du får bot for å kjøre tom for drivstoff. Det er også strengt forbudt å kjøre med vinterdekk om sommeren, også piggfrie vinterdekk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I perioden juni-august får vi mange henvendelser fra nordmenn med biltrøbbel i Europa. Påfallende mange av dem som får problemer medgir at de nok ikke har sjekket bilen godt nok, satt seg inn i regler som gjelder i de landene de skal til, eller sikret seg mot innbrudd i bilen, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If Skadeforsikring.

Tyveriraid i Göteborg

Bilferien i Europa starter for mange familier med en rast i Göteborg – gjerne i fornøyelsesparken Liseberg. Det har blitt en ublid start på ferien for mange nordmenn.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer