Du leser nå Dagbladet Pluss

Sjekk reglene for bilferie i utlandet

Det norske flagget på bilskiltene er som en magnet på kriminelle i utlandet. Men det er mer enn biltyver å passe seg for når du skal på bilferie i utlandet i sommer.

BOT FOR Å STOPPE: Politiet på Autobahn er veldig strenge. Du får bot for å kjøre tom for drivstoff. Det er også strengt forbudt å kjøre med vinterdekk om sommeren, også piggfrie vinterdekk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BOT FOR Å STOPPE: Politiet på Autobahn er veldig strenge. Du får bot for å kjøre tom for drivstoff. Det er også strengt forbudt å kjøre med vinterdekk om sommeren, også piggfrie vinterdekk. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

I perioden juni-august får vi mange henvendelser fra nordmenn med biltrøbbel i Europa. Påfallende mange av dem som får problemer medgir at de nok ikke har sjekket bilen godt nok, satt seg inn i regler som gjelder i de landene de skal til, eller sikret seg mot innbrudd i bilen, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If Skadeforsikring.

Tyveriraid i Göteborg

Bilferien i Europa starter for mange familier med en rast i Göteborg – gjerne i fornøyelsesparken Liseberg. Det har blitt en ublid start på ferien for mange nordmenn.

- Göteborg er en by med usedvanlig mange bilinnbrudd. De kriminelle vet at mange er på vei gjennom byen fra blant annet Norge. En fullastet bil med utenlandske skilter er et utsatt mål. Spesielt er den store parkeringsplassen rundt Liseberg, den store kommunale plassen sør for Liseberg og P-plassen på Heden, et utsatt område for tyver, sier Clementz.