<strong>ÅPENT:</strong> kjøkkenet fra Rossana kan åpnes helt og skyves inn mellom modulene.  Foto: Produsenten
ÅPENT: kjøkkenet fra Rossana kan åpnes helt og skyves inn mellom modulene. Foto: Produsenten Vis mer

Sjekk ut de nyeste kjøkkenmodellene

La deg inspirere av årets nye kjøkkenløsninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn ligger stadig på verdenstoppen i oppussing. Ca en fjerdedel av de 55 milliarder kronene vi bruker årlig på å holde hjemmene våre oppdatert anslås å havne på kjøkkenet.

I år som i fjor, lanserer kjøkkenprodusentene nye modeller i håp om å få oss til å åpne lommeboka.

Blant årets nyheter finnes det ikke bare mye å la seg friste av. Det finnes også mye å la seg inspirere av, også for deg som ikke har planer om totalfornying men bare ønsker å gjøre enkle, overfladiske endringer.

Sterilt hvitt og levende tre Hvite, glatte fronter reflekterer mye lys og er lette å rengjøre, men kan også bli sterile og kjedelige. Kombinerer du hvitt med fronter i tre, blir kjøkkenet straks mer livlig. Nytt hos Multiform er Burned Ebony, et konstruert finerprodukt, angivelig tilvirket av ikke-tropisk trevirke.

Kontrollert uorden Vegghengte kasser er et annerledes alternativ til overskap eller hyller overkjøkken benken. Hyllekonseptet Stacked er designet av Holmenkoll-arkitektenJulien de Smedt, og kommer nå i grunnere format. Boksene kommer best til sin rett når du leker deg litt med ulike størrelser og sammensetninger. Liker du ideen, men faller ikke helt for prisen, kan du forsøke deg med noen enkle kasser i kryssfiner og en malerkost.

Moderne og landlig Jonsson er et eksempel på at et kjøkken kan være landlig uten å være nostalgisk, og praktisk uten å være tamt. Innredningen skiller seg framengden særlig på grunn av sin horisontale inndeling. Håndtakene i metall er lagd for å kunne fungere som oppheng for kjøkkenhåndklær. Stammen er i massivgran, mens frontene er i hvitpigmentert kryssfiner.

Det Gotland-baserte designkollektivet Leva Husfabrik har hittil vært mest kjent for sine enkle nøkterne hytter, men blir nå aktuelle for alle som allerede har hytte, eller ønsker et moderne og rustikt innslag på kjøkkenet.

Det begynte med en pedalbøtte Den danske produsenten Vipp har i en årrekke lansert liksomnyheter ved å produsere sin ikoniske søppelbøtte i nye farger, gjerne i Limited Editions. Nyheten i år er mer substansiell: Kjøkkenmodulene i lakkert metall virker bunnsolide, og er smart timet til den industrielle stilen som både mange av oss har omfavnet den siste tiden. Myker du opp med noen kjøkkenredskaper i massivt tre, er du utstyrt for evigheten.

Keramikk til vasken Det er ikke så underlig at kjøkkenkummer flest kommer i rustfritt stål. Mesteparten av kjøkkenarbeidet foregår nettopp her, og vasken må ofte tåle en del juling fra stekepanner og gryter som skal skrubbes rene.

La deg ikke lure av det delikate, porselensaktige utseendet: Vero fra Duravit er tilvirket i DuraCeram, et material som motstår både angrep både fra skarpe gjenstander og etsende syrer.

Skyvkjøkkenet vekk ModellenTU23 er skapt for deg som egentlig ikke vil forholde deg til kjøkkenet i det hele tatt. Her er nemlig alt skjult bak skyvedører av massivt tre - selvkjøkkenbenk, kjøleskap og komfyr kan fjernes fra netthinnen i en håndvending.

Dermed kan du la rotet etter middagsforberedelsene forbli rot bak lukkede dører helt til den siste gjesten har gått.

Hyller av heltre Så å si alle kjøkkenleverandører har treverk i sitt sortiment. Men ikke alle farer med ekte vare. Den danske snekkerbedriften Multiform benytter i modellen Royal Copenhagen massiv, hvitpigmentert lønn i sine skuffer og hyller. Da er det synd å gjemme dem bak lukkede fronter.

Landlig eller knæsj De fleste kjøkkenleverandørene i lavpris- og mellomsjiktet tilbyr et utall modeller i ulike stiler og i en bred fargepalett. Sortimentet øker år for år.

Mens Kvik nå lanserer en slags landlig, men ikke for romantisk modell - Rimini, fronter HTH en mer urban og vågal variant for dem som synes det er kult med gult.

Les også:

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide

Se hva arkitekten gjorde med Ikea-kjøkkenet

Se leiligheten på 47 kvm og kjøkken med skyvedører

Slik lærer du barna bordskikk

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

<strong>HELTRE:</strong> Kjøkkeninnredning i massiv lønn fra Multiform. Foto: Produsenten
HELTRE: Kjøkkeninnredning i massiv lønn fra Multiform. Foto: Produsenten Vis mer
<strong>INNMAT I HELTRE:</strong> Skuffene fra Multiform har innmat i heltre. Foto: Produsenten
INNMAT I HELTRE: Skuffene fra Multiform har innmat i heltre. Foto: Produsenten Vis mer
<strong>KASSER OVER BENKEN:</strong> Hyllene Stacked fra Muuto, kr 549-749. Foto: Petra Bindel
KASSER OVER BENKEN: Hyllene Stacked fra Muuto, kr 549-749. Foto: Petra Bindel Vis mer
<strong>SVENSK, LANDLIG OG MODERNE:</strong> Kjøkkenet Jansson tilvirkes på Gotland av Leva Husfabrik, kr 20 000 som vist. Foto: Produsenten
SVENSK, LANDLIG OG MODERNE: Kjøkkenet Jansson tilvirkes på Gotland av Leva Husfabrik, kr 20 000 som vist. Foto: Produsenten Vis mer
<strong>METALLKJØKKEN:</strong> Danske Vipp kommer nå med kjøkken i metall, fås i både hvitt og svart.  Foto: Anders Hviid © HVIIDPHOTOGRAPHY
METALLKJØKKEN: Danske Vipp kommer nå med kjøkken i metall, fås i både hvitt og svart. Foto: Anders Hviid © HVIIDPHOTOGRAPHY Vis mer
<strong>KERAMISK OG NEDFELT:</strong> Baderomsprodusenten Duravit lanserer nå kummer til kjøkkenet, fra kr 7135.  Foto: Produsenten
KERAMISK OG NEDFELT: Baderomsprodusenten Duravit lanserer nå kummer til kjøkkenet, fra kr 7135. Foto: Produsenten Vis mer
HVITT OG TRE: Kjøkken fra Multiform i hvitt og Burned Ebony Foto: Produsenten
HVITT OG TRE: Kjøkken fra Multiform i hvitt og Burned Ebony Foto: Produsenten Vis mer
HVITT OG TRE: Kjøkken fra Multiform i hvitt og Burned Ebony Foto: Produsenten
HVITT OG TRE: Kjøkken fra Multiform i hvitt og Burned Ebony Foto: Produsenten Vis mer
Sjekk ut de nyeste kjøkkenmodellene
<strong>LUKKET:</strong> Når dørene er stengt, er det ikke lett å se at det befinner seg et kjøkken i rommet. Foto: Produsenten
LUKKET: Når dørene er stengt, er det ikke lett å se at det befinner seg et kjøkken i rommet. Foto: Produsenten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer