CLARION COLLECTION BAKERIET: Er et slags nesten-boutiquehotell i Trondheim. Men bare nesten.
CLARION COLLECTION BAKERIET: Er et slags nesten-boutiquehotell i Trondheim. Men bare nesten.Vis mer

Sjekk utsikten fra rommet før du slår til

Blide resepsjonister på kjedelig hotell.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Som et lavmælt alternativ til de nye, muskelspillende konferansehotellene og det historiesusende Britannia ligger det mellomstore Bakeriet som et slags nesten-boutiquehotell i Trondheim.

Men bare nesten. Bakeriet er et Clarion-hotell i Petter Stordalens hotellimperium og bærer flere av kjedehotellets kjennemerker, fra mønsteret på korridorteppene til den standardiserte frokosten.

ATRIUMSMATSAL: Under glasskuppelen i bakgården får du en uspennende frokostbuffet.
ATRIUMSMATSAL: Under glasskuppelen i bakgården får du en uspennende frokostbuffet. Vis mer

Særpreget ligger først og fremst i selve 1800-tallsbygget, der såpass mye av den opprinnelige konstruksjonen er bevart at rommene gir inntrykk av en viss individualitet - les: at du risikerer å kollidere med en søyle eller støte borti et utspring på steder hvor du ikke uten videre regnet med å finne noe sånt.

Frokost i bakgården Det mest iøyenfallende i resepsjonsområdet, en steintrapp opp fra Brattørgata, er den halvsirkelbuede skranken og den terrakottaflislagte atriumsmatsalen, opprinnelig bakeriets bakgård.

Her, under en høy glasskuppel, serveres en grei, men uspennende frokostbuffet fram til klokka 10, mens vaffelrøre og varmt vaffeljern er på plass mellom klokka 15 og 18 til selvbetjent ettermiddagshygge.

Fra klokka 18 byr Bakeriet på kveldsmatbuffet, også den i likhet med vaffelkosen inkludert i romprisen, og bestrebelsene på å gjøre Bakeriet til et tilbakelent «home away from home» speiles også i resepsjonistenes svært uformelle og blidt utadvendte stil.

Lite å se ut på Vårt superior-rom til 1520 kroner per natt var stort, rent og litt slitt, med kjede-kjedelige møbler, skap med liten hylleplass og madrasser som nok nærmet seg utløpsdato, iallfall på midten.

Utsikten fra begge vinduene besto av nabohusets murvegg halvannen meter unna - ikke veldig «superiort». Låsmekanismen på døra til korridoren var også i overkant lunefull.

Men kranene på vaskeservanten og i dusjavlukket var forutsigbare nok til at kuldesjokk og forbrenninger ble unngått.

Mosjonsmuligheter For mosjonshungrige byr Clarion på sykler, og i toppetasjen står badstue og treningsrom med diverse apparater til disposisjon.

Herfra er det også adgang til en takterrasse med fin utsikt, særlig nordover mot Rockheim, Munkholmen og Trondheimsfjorden.

Det kan komme godt med hvis hotelloppholdet strekker seg over mer enn én natt, og utsikten fra rommet er et eneste stort møte med veggen.

• Her finner du hotelltestene fra Dagbladets Inne og ute.