Sjekk verdens heftigste gressklipper

Gjør 0-100 på 4 sekunder og har en toppfart på 214 km/t.

BENSINTANK: Det som ser ut som en gressoppsamlingspose bakerst er egentlig en bensintank. FOTO: Honda
BENSINTANK: Det som ser ut som en gressoppsamlingspose bakerst er egentlig en bensintank. FOTO: Honda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mean Mower er navnet på beistet som er utviklet av Honda og deres BTCC-partner Team Dynamics. Målet var å bygge en latterlig kjapp gressklipper som fortsatt fungerte som nettopp det.

Og vi kan helt klart si at de har lykkes. Med 109 hester på bare 140 kilo gjør Mean Mover 0-100 på 4 sekunder, og det stopper heller ikke før ved 214 km/t. Det gir den et vekt/effekt-forhold som er nesten på linje med Bugatti Veyron!

Gressklipperen er i utgangspunktet basert på en eksisterende modell, men det er ikke mye som er likt. Under skallet er det en spesialbygget rørramme som sørger for å holde vekten nede, og motoren er en 1000-kubikker fra en Honda VTR Firestorm-sykkel.

Det skulle altså fortsatt være mulig å klippe gress med denne maskinen, og det er det faktisk. Riktignok ikke i 214 km/t, men det er nok like greit. Med klipperbladene snurrende kan du kjøre i 24 km/t. Det er et stykke unna, men er likevel dobbelt så fort som modellen den er basert på. Gressoppsamlingsposen måtte imidlertid kastes ut til fordel for en større bensintank.

For å sikre at man faktisk kan kjøre gressklipperen fort, har den fått et sett med ATV-hjul og spesialutviklet hjuloppheng. De myke dekkene skal sørge for at det også sitter godt på asfalten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer