Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sjekk vinterens solparadis

Årets ferienyheter fra Thailand.

BADEGLEDE:> Thailand betyr badeferie, og her på Blue Unique Indigo Pearl på Nai Yang-stranda har gjestene tre bassenger å velge mellom. Alle foto: KIRSTEN M. BUZZI
BADEGLEDE:> Thailand betyr badeferie, og her på Blue Unique Indigo Pearl på Nai Yang-stranda har gjestene tre bassenger å velge mellom. Alle foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer

• Flere reisesaker: db.no/reise
Drømmereise for elefant-entusiaster.

Thailand er et av de mest populære reisemålene i vinter.

Her er gode nyhetene fra de største reisearrangørene, enten det er seks stjerners hotelluksus eller en ukjent liten øy som er feriedrømmen.

Charterreiser Apollo - Vi har sett at flere nå søker seg til Thailand utenfor de største turistområdene.

Det sier informasjonssjef Helen Begby hos Apollo.

KAMALA BEACH: Designhotellet Cape Sienna er beregnet for bare voksne turister, og er hot blant unge par.
KAMALA BEACH: Designhotellet Cape Sienna er beregnet for bare voksne turister, og er hot blant unge par. Vis mer

Charterarrangøren selger mye på steder som Ko Chang utenfor Bangkok og Kho Kho Khao nord for Khao Lak. Begge er steder som har stått på programmet i mange år. Og som i år har fått en renessanse, med mange tilbakevendende gjester.

Ko Lipe er en nyhet. Dette er tilbakelente øyer med vakre strender, palmer og fred og ro.

En av vinterens nyheter på tilsvarende steder er Koh Kood, en frodig liten øy i Tratprovinsen i det østre Thailand.

Til Koh Kood reiser du for å nyte ro og fred. Her kretser dagene rundt havet og stranda.

GJESTFRI: Thailands vennlighet opplever du på utflukter med longtailbåt.
GJESTFRI: Thailands vennlighet opplever du på utflukter med longtailbåt. Vis mer

De mest kjente strendene er Khlong Chao, Phrao og Ta Kian og landsbyen Ao Salad hvor fiskerne kommer inn med dagens fangst.

- Vi aner en «back to nature» trend, der naturen og det ekte Thailand trekker mer enn blinkende neon-natteliv og T-skjortebutikker, sier Helen Begby.

To andre nyheter på Phuket er Mai Khao Beach, med det nyåpnede Jungle Splash noen få kilometer fra Apollos hotell og det rolige området Nai Thon Beach.

Star Tour En av nyheten er sykkeltur i Bangkok, både i bysentrum og jungelen og besøk ved brua over Kwai kombinert med avslappende dager i Hua Hin.

Star Tour åpner også et Blue Village Exotic i Koh Samet.

Vis mer

Snorkelparadiset Koh Kradan sør for Ko Lanta er også inne i programmet, Star Tour er eneste nordiske reisearrangør hit.

Hotellet heter Resort Seven Seas.

Star Tour åpner også et nytt badelandhotell, Splash Centara Grand Mirage Beach Resort i Naklua Beach.

Hotell West Sands er Phukets første hotell med badeland. Splash Jungle lokker turister fra hele Phuket.

Star Tour har også det barnefrie designhotellet Cape Sienna på Kamala Beach og designhotellet Blue Unique Indigo Pearl på Nai Yang Beach. Dette eksklusive luksushotellet er designet med tema fra tinngruva som lå der tidligere og kan nå kombineres med Blue Unique Six Senses Destination & Spa, Naka Yai.

Ving Ving åpner det nye strandhotellet Sunprime Kamala Beach, skreddersydd for voksne. Dette er Vings første Sunprime Resort i Thailand.

Trenden med hotell for voksne som reiser uten barn er voksende.

Hotellet er nabohotell til Sunwing Resort Kamala Beach, et populært hotell for barnefamilien ved den kjente Kamalastranda.

Nybygd Sun Garden på en av Thailands beste strender, SunGarden Kantary Beach i Khao Lak.

BUDDHASMIL: Utflukter til templer hører med på Thailandturen.
BUDDHASMIL: Utflukter til templer hører med på Thailandturen. Vis mer

Ving åpner også et nytt SunGarden på stranda lengst sør i Khao Lak, SunGarden Emerald. Et familiehotell som består av dobbeltrom og villaer rundt en dam.

Lanta Pura Beach Resort er et nybygd familiehotell rett ved strand og sentrum på Ko Lanta.

Ving har i år også lekre villaer på Kata Noi-stranda, The Shore at Katathani.

Individuelle reiser Wikstrøm Reiser Wikstrøm Reiser satser på Koh Tao, 80 km fra fastlandet, ikke langt fra den kjente ferieøya Koh Samui. Koh Tao er i dag en av de beste stedene i Thailand for snorkling og dykking, og anbefales både for nybegynnere og for de mer erfarne. Hotellet Charm Churee Villa ligger rett på stranda.

Phang Na, en av Thailands sørligste provinser ved kysten i Amadanhavet. Provinsen grenser til Ranong, Surat Thani og Krabi i nord, og mot Phuket i sør med hav imellom.

Den består av mange øyer, den mest kjente er James Bond-øya fra filmen «The Man with The Golden Gun».

Det er opprettet flere nasjonalparker i Phang Na. Det krystallklare vannet er et eldorado for dykkere. Spennende grotter og templer. Nærmeste flyplass er Phuket, bruforbindelse til Phang Na med Thailands eneste seksstjerners luksushotell Wanakarn Beach Resort. Wikstrøm Reiser er eneste turoperatør i Norge som har avtale med dette hotellet.

En annen nyhet er 18 dagers øyhopping i Thailand.

Turen går innom steder som Phuket, Ko Lanta, Koh Samui og Koh Samet.

Orkidéekspressen Reisearrangøren Orkidéekspressen frister med seilturer fra øy til øy og fra strand til strand i Phang Na-bukta med kalksteinsklipper, øyer og krystallklart vann. Overnatting i gjestehus eller hotell. Skandinavisktalende kaptein og egen kokk om bord på Colona II, med plass til 10 personer.

TEMPLER: Munkene er en viktig del av Thailands dagligliv.
TEMPLER: Munkene er en viktig del av Thailands dagligliv. Vis mer

Dette er ikke noe luksuscruise, men opplevelser utenfor turiststrømmen. Kan kombineres med Ko Lanta, Krabi eller Phuket.

Opplevelsesturen til Det Gyldne Triangel i Nord-Thailand er i vinter utvidet med det landlige hotellet Phawadol Resort and Spa i Chang Rai, en moderne resort i typisk nordthailandsk stil, som har fått navn etter et hellig tre. Turen starter i Bangkok, i Nord-Thailand blir det møter med etniske folkegrupper, elefantridning, tempelbesøk og nattmarked. Turen avsluttes med rolig badeferie i Cha Am.

Orkidéekspressen arrangerer i år også utflukter til vingård utenfor 160 kilometer utenfor Bangkok i et område med høye fjell og frodig natur.

Vingården PB-Valley Khao Yai Winery har produsert vin i 20 år. Dagsutflukt med omvisning, vinsmaking og lunsj.

SMILETS LAND: Disse jentene driver strandbar i Nai Yang Beach.
Foto: KIRSTEN M. BUZZI
SMILETS LAND: Disse jentene driver strandbar i Nai Yang Beach. Foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling