Sjelden har taxfree-shopping vært enklere enn i denne byen

Nesten alt koster 15 prosent mindre enn det som står.

LAUGAVEGUR: Den lille butikken Aftur midt i Reykjaviks lange handlegate, er favoritten for mange Reykjavik-jenter, forteller islandske Thora på juleshopping i Islands hovedstad. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
LAUGAVEGUR: Den lille butikken Aftur midt i Reykjaviks lange handlegate, er favoritten for mange Reykjavik-jenter, forteller islandske Thora på juleshopping i Islands hovedstad. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

REYKJAVIK (Dagbladet): Vi er på juleshopping i Reykjavik. Byens lange handlegate Laugavegur slynger seg gjennom Reykjavik sentrum med butikk på butikk, avbrutt av hyggelige kafeer og spisesteder.  Du trenger kanskje ikke noe shoppinguide til denne gata.

Det er bare å begynne i den ene enden, starte i første butikk og gå tvers gjennom. Det du ikke finner i Laugavegur, finner du kanskje aldri.

Det gjelder enten det er eksklusiv islandsk design, sportsklær eller rimelige småting til julekalenderen.

Vaskegaten Reykjaviks mest kjente gate er ikke oppkalt etter noen konge. Laugavegur betyr rett og slett Vaskegaten, veien kvinnene gikk i gamle dager når de skulle vaske familiens klær.

Nå er Laugavegur damenes shoppingfavorritt. Det er hit de går når de skal finne det spesielle, islandske designet som byen og de islandske jentene er kjent for.

- Aftur er min favoritt, sier Thora til Dagbladet.

Vi møter Reykjavik-jenta som svinser ut og inn av butikkene i Laugavegur på juleshopping, da byens julegater åpnet forrige lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer