Reise:

Sjokktall: 1 av 4 ble tatt i tollen

Og dette ser tollerne etter når de avslører småsmuglerne.

Går på grønt, ser rødt: Aldri har så mange nordmenn blitt stoppet med «overlast» i tollen på Gardermoen. Foto: NTB Scanpix
Går på grønt, ser rødt: Aldri har så mange nordmenn blitt stoppet med «overlast» i tollen på Gardermoen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Hver fjerde kontrollerte flypassasjer ved Oslo Lufthavn ble bøtelagt for ulovlig mengde alkohol eller tobakk. Det viser nye tall fra Tollvesenet ved flyplassen.Aldri tidligere har så mange blitt stoppet med for mye alkohol og/eller tobakk i bagasjen på Gardermoen som i år.Tollerne ved landets hovedflyplass har hittil i år bøtelagt 1756 flypassasjerer for å ta tatt med seg for mye alkohol eller tobakksvarer fra utlandet.På samme tid i fjor var tallet 1230. Det betyr en økning på 43 prosent.- I gjennomsnitt har passasjerene fått 1170 kroner hver i bot, forteller Tor Gjermund Fredriksen som er seksjonssjef i tolletatens grenseseksjon ved Oslo Lufthavn.

- Når kravene til utstedelse av forenklet forelegg er til stede får man en bot og alt over kvoten beslaglegges, men man beholder kvoten.

Sterk økning

- Når det gjelder brudd på den tollfrie kvoten for tobakk og alkohol er det med andre ord registrert en kraftig økning i forhold til sommeren i fjor. Samlet er det ved utløpet av juli måned utstedt bøter og forenklede forelegg for 2 056 100 mot 1 541 300 i fjor, kroner, fortsetter Fredriksen, som forteller at antall kontroller og ansatte ved kontrollstasjonen er på samme nivå som i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer