Sjøkrepssuppe og bakte tomater

Her er Arne Brimis sommermeny.

SOMMERMENY: Arne Brimi gir oss nypoteter, sommerkål, kalv, sjøkrepssuppe og som her - bakte tomater. Det blir også dessert.Alle foto: Mette Møller / Dagbladet
SOMMERMENY: Arne Brimi gir oss nypoteter, sommerkål, kalv, sjøkrepssuppe og som her - bakte tomater. Det blir også dessert.Alle foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): - Jeg har lyst til å minne folk om de klassiske sommersmakene. Jeg sier det igjen og igjen, men det er utrolig viktig at vi bruker alle de gode råvarene som vokser nært oss om sommeren. Det er jo det som er matkultur. Fersk sommerkål og nypoteter, det er ikke mye som er bedre ferskvare enn det, og for meg er det et festmåltid i seg sjøl. Men husk å sette godt smør på bordet, sier Arne Brimi.

Kalv og urter Han surrer skiver av nypoteter og båter av sommerkål sammen med litt fløte, hvit pepper og mye frisk dill. Siden det er ventet sommergjester, får kål og poteter følge av fine skiver mør kalvesteik.

- Før var det vanskelig å få tak i godt kalvekjøtt, men nå synes jeg utvalget blir bedre og bedre. Men man kan godt være litt på hugget for å få tak i gode råvarer. Let og spør. Det finnes andre fine deler av kalven enn indre og ytrefilet, sier Brimi.

Han pakker ut en liten kalvesteik av folie, og lar den hvile noen minutter før han skjærer den i fine serveringstykker. Kjøttet er stekt på svak varme, er lett rosa inni og smakssatt med smør og sommerens krydderurter. Det ser fristende ut på tallerkenen sammen med kål- og potetstuingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer