Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Parforhold

Sju kjennetegn: Slik er vellykkede parforhold

- Det er viktig med symmetri i forholdet.

Tid for snø: Det er ikke bare de gode snøballkrigene som skaper et godt forhold, ofte hjelper det å være gode venner, ha lignende verdier og samme humor, ifølge professor i psykologi, Frode Thuen. Foto: NTB Scanpix
Tid for snø: Det er ikke bare de gode snøballkrigene som skaper et godt forhold, ofte hjelper det å være gode venner, ha lignende verdier og samme humor, ifølge professor i psykologi, Frode Thuen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I gode parforhold er ofte partnerne gode venner, har lignende verdier og samme humor. Og de har noe i bunnen som er veldig trygt og godt, sier sier Frode Thuen, parterapeut og professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen.

Er du og kjæresten din perfekte for hverandre? Eller går du rundt og tviler? Virker andre par mer harmoniske og vellykkede enn dere? Hvordan det virker utad er det siste du skal bry deg om. Det handler om hva slags virkning dere har på hverandre, mener Thuen.

- Man kan spille hverandre gode og man kan spille hverandre dårlig. Gode partnere spiller hverandre gode. Dårlige partnere skaper dårligere versjoner av hverandre, sier han.

Men også en lik definisjonsmakt er viktig.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?