Sju middager du kan glede deg til

Deilige smaker hele uka - her er oppskriftene.

Endelig mandag! Og heldigvis har noen planlagt denne uka for deg. Her er oppskriftene du trenger for å få en god uke!

Mandag: Gulrotsuppe Denne uka begynner med stor, gul sol i form av en knæsj gulrotsuppe i skåla mi. Den skinner så sterkt at alle mandagstroll sprekker. Jeg lover.

MANDAG: Gulrotsuppe - herlig enkelt. Foto: Erik Hannemann
TIRSDAG: Laks og pasta - friskt, enkelt og knallgodt. FOTO: Erik Hannemann
ONSDAG: Slik skal kjøttkakene se ut når de er ferdige. Foto: Erik Hannemann
TORSDAG: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
FREDAG: Helstekt rødspette funker bra lagd i ovnen. Foto: Erik Hannemann
LØRDAG: Så lettvint kan indisk kylling være... Foto: Christopher Sjuve
SØNDAG: Finnbiff blir ekstra godt når du gir den litt sødme. Sjekk denne oppskriften. Foto: Christopher Sjuve
SØNDAGSDESSERT - BLÅBÆRPAI: Den er enkel, den er god og den er din om du vil. Foto: Erik Hannemann

Oppskriften er superenkel og helt i tråd med de konvensjonelle reglene for enkle supper: Stek en løk, ha i gulrøtter og vann. Kok til gulrøttene er møre, mos og smak til.

Tirsdag: Pasta og laks Tirsdag er det tid for laks og pasta. De friske smakene i denne enkle retten kommer fra sitronskall og dill. Stek laksen med litt løk, og så serverer du den med pasta, erter, litt olivenolje før du krydrer med strimlet sitronskall og masse frisk dill.

Onsdag: Kjøttkaker Kjøttkaker blir best når de smakes til med muskat og ingefær. I denne oppskriften er det også med litt brød. Det er ikke med for å drøye kjøttdeigen, men for at kjøttkakene faktisk blir mye saftigere på den måten.

GULROTSUPPE: Herlig enkelt. Foto: Erik Hannemann
GULROTSUPPE: Herlig enkelt. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Du kan servere dem på tradisjonelt vis med kokte poteter, brun saus og kanskje litt skikkelig god kålstuing...

Torsdag: Torsk med hasselnøtter Nye vrier på vanlige ingredienser er alltid velkomne. Og denne metoden jeg etter hvert fått meget god respons på. Alle som våger å prøve å blande rosiner, rosmarin og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin, blir belønnet med en hyggelig overraskelse til middag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et forslag er å servere torsken med deluxe-poteter. Noen vil kanskje også ha litt mer grønnsaker, for eksempel en god pastinakk-bolle.

Fredag: Helstekt rødspette Og denne fredagen skal jeg kline til med helstekt fisk i ovnen. Valget blir avgjort i fiskedisken, noen ganger finner man noe overraskende som en smørflyndre, eller en slettvar, men rødspette er nesten alltid mulig å få. Metoden er den samme: Inn i ovnen på en ildfast form som er dekket av olje og litt sitron.

Lørdag: Indisk kylling Om du vil ha mye smak for innsatsen, er dette maten for deg: Ha løk, hvitløk, ingefær og krydder i en kjøkkenmaskin og kjør den med olje.

Ha den fargesprakende blandingen i kjelen og stek til løken er myk, før du har i kylling og vann. Så lar du det koke i omtrent 20 minutter. Det aller enkleste er å legge i noen kikerter (hermetiske) - da går dette nesten av seg selv.

Søndag: Finnbiff og blåbærpai Vi skal avslutte denne uka på skikkelig tradisjonelt vis. Først kommer en god gryte med finnbiff. Du kan også velge å lage en fancy variant med det flotte reinsdyrkjøttet. Og for å avslutte denne uka kommer det en herlig blåbærpai som en belønning for all den fine maten du har laget denne uka.

Ha en velsmakende uke!

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.