Vinterstorm på nordvestlandet:

Sju passasjerer til sykehus etter at kjempebølge traff hurtigruteskip

Dramatisk seilas over Hustadvika.

TRUFFET AV KJEMPEBØLGE: Vinterstormene på vestlandet har skapt høye bølger til sjøs. Og fredag kveld ble MS Trollfjord truffet så hardt at flere passasjerer ble skadet. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TRUFFET AV KJEMPEBØLGE: Vinterstormene på vestlandet har skapt høye bølger til sjøs. Og fredag kveld ble MS Trollfjord truffet så hardt at flere passasjerer ble skadet. Foto: Odd Roar Lange/The Travel InspectorVis mer

MOLDE (Dagbladet): Brottsjøen traff baugen på hurtigruteskipet «MS Trollfjord» med full styrke og mange av passasjerene ble slengt overende. Dermed endte det som skulle vært en hyggelig seilas langs norskekysten på dramatisk vis og på sjukehus.

Uværet på nordvestlandet traff «MS Trollfjord» da skipet fredag kveld seilte over det beryktede havstykket Hustadvika - mellom Kristiansund og Molde. Hustadvika er havområdet rett utenfor den populære bilvegen Atlanterhavsvegen.
Ingen av de sju skal ha blitt alvorlig skadet etter uhellet fredag kveld. Men de ble brakt til lege rett etter at skipet kom til havn i Molde.

«MS Trollfjord» har både norske og utenlandske passasjerer om bord.

Les mer: Slik blir Hurtigrutens nye superskip

Dramatikk til havs

Skipet hadde tidligere på kvelden seilt fra Kristiansund og var på vei sørover mot nabobyen Molde i Møre og Romsdal da skipet møtte uvanlig tøffe værforhold.
Kombinasjonen av uværet på havstrekningen sammen med tunge og store bølger fra tidligere uvær ble en dramatisk kombinasjon.

TIL KONTROLL: Hurtigruteskipet MS Trollfjord skal nå til grundig sjekk etter at det ble truffet i baugen av en brottsjø. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TIL KONTROLL: Hurtigruteskipet MS Trollfjord skal nå til grundig sjekk etter at det ble truffet i baugen av en brottsjø. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- Kapteinen på «MS Trollfjord» forteller at det var en del bølger, og det var spesielt en stor bølge som traff skipet på skrå forfra, forteller pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten.

Dette førte til at flere passasjerer falt og skadet seg. Sju av dem ble påført såpass store skader at de måtte ha legehjelp. På grunn av kveldsmørket, sterk vind ute på sjøen ble det avgjort at de skulle vente til de kom til havn i Molde før de ble brakt til lege. «MS Trollfjord« ble liggende ved havn i Molde i flere timer ekstra før ferden fortsatte videre til Ålesund og deretter sørover mot Bergen.

FIKK JULING: «MS Trollfjord» seiler direkte til Bergen etter smellen på Hustadvika.
FIKK JULING: «MS Trollfjord» seiler direkte til Bergen etter smellen på Hustadvika. Vis mer

Skader om bord

- Skipet er spesialdesignet for å tåle tøffe værforhold. Og mannskapet er også godt trent til å takle slike forhold, sier Øystein Knoph.

Passasjerene ble utskrevet fra sjukehuset etter å ha blitt undersøkt av lege og å ha fått nødvendig legehjelp.

- Seks av gjestene som ble tatt med til legesjekk ble kjørt til Ålesund og kom om bord igjen på skipet der. Den syvende og vedkommendes reisefølge, ble igjen i Molde, forteller Øystein Knoph.

På grunn av forholdene seiler «MS Trollfjord» direkte til Bergen etter besøket i Ålesund. Skipet følger nå en «innaskjærs» seilingsrute.

- Stemningen om bord beskrives som veldig god. Kapteinen har holdt et møte for alle gjestene og forklarte om vær, spesialbygde skip og sjømannskap. Dette er blitt godt tatt i mot av passasjerene, forteller Øystein Knoph.

De foreløpige undersøkelsene tyder på at skipet ikke er påført ytre skader. Men de tøffe værforholdene gikk hardt ut over både glass, tallerkner og annet utstyr. Flere skap skal ha blitt slått skjeve da bråttsjøen smalt inn i skipet fredag kveld.