Sju ting du aldri bør si til barnet

Du har garantert brukt en av frasene selv.

SÅRER BARNA: Alle foreldre sier feil ting i blant. Men noen verbale utbrudd er verre enn andre.  Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
SÅRER BARNA: Alle foreldre sier feil ting i blant. Men noen verbale utbrudd er verre enn andre. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å være foreldre kan være stressende. Barn prøver ut grenser, og det er ikke like lett å beholde roen og selvkontrollen i alle situasjoner.

De fleste foreldre sier ting de angrer på og skammer seg over. Særlig når temperaturen stiger, og vi er frustrerte, sinte og føler oss hjelpeløse, er det fort gjort å si ting vi ikke mener - og som sårer og forvirrer barna.

Er du usikker på hva som skiller trass fra atferdsproblemer, får du tegnene du bør være obs på her.

Alle foreldre har opplevd episoder de er mindre stolte av. Men noen verbale utbrudd er verre enn andre.

Her følger 7 eksempler på utsagn du bør prøve å unngå å si til barnet.

1. «Hvis du ikke er snill nå, så får du ikke ... » Fireåringen nekter å spille på lag og gjøre som du sier. «Hvis du ikke er snill nå, så får du ikke ...». Trusselen slipper ut av munnen før du rekker å tenke deg om.

Slike trusler er sjelden effektive.

Jo yngre barnet er, jo lenger tid tar det før lærepengen synker inn. Studier har vist at sannsynligheten for at en toåring vil gjenta en rampestrek senere samme dag, er åtti prosent, uansett hva slags trusler eller sanksjoner du bruker, ifølge Murray Straus, sosiolog ved University of New Hampshire's Family Research Lab.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.