Dinside Vi innrømmer det så gjerne - vi elsker italiensk mat.
Tanken på en tallerken penne all'arrabiata på et smårutete trattoria-bord en lun plass i Italia, gir oss både tårer i øynene og vann i munnen.
Men vi trenger ikke forlate eget kjøkken for å sette tennene i en godt røkt pancetta eller en saftig porsjon ravioli.
Så lenge vi vet hva vi må ha av råvarer og ingredienser i skap og kjøleskap, og styrer unna de klassiske tabbene, er veien til god italiensk mat kort.
Råvarer - få, men gode - Når det gjelder italiensk mat, vil jeg si at det viktigste er å ha gode råvarer. Den italienske maten er enkel og bugner ikke av forskjellige smaker på samme tallerken, sier Lisbet Baade-Mathiesen hos den italienske delikatesseforretningen Via Italia til DinSide.
Bestiller man entrecote, får man den servert med ruccola, olivenolje, trøffel, granateple eller lignende, og ikke noe ved siden av - det må bestilles i tillegg.
Spaghetti med kun olivenolje og chili er også en rett de elsker. Mens vi har en tendens til å kjøre på med masse kjøttdeig og krydret tomatsaus, er det enklere på italiensk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger