Sju ting du må gjøre med din nye mobil

Akkurat fått ny telefon? Dette bør du gjøre først.

HVA NÅ? Du har åpnet opp din nye smarttelefon, men hva er det neste? Her er noen tips fra oss! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HVA NÅ? Du har åpnet opp din nye smarttelefon, men hva er det neste? Her er noen tips fra oss! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Fikk du en flunkende ny smarttelefon av julenissen i år? Eller har du kjøpt en for pengene du fikk?

Her er en sjekkliste alle nye smarttelefon-eiere bør gjennomgå når de starter opp mobilene for første gang, uansett om den er av typen Iphone, Android eller Windows Phone.

Sikre telefonen med passord: Vi kan ikke få sagt det nok ganger, men det er alfa omega at du sikrer telefonen din med en kodelås eller passord.

På den måten sørger du for at uvedkommende ikke får tilgang til både telefonen og innholdet på den, og for mange kan spesielt sistnevnte være kritisk.

På Android-telefonen, gå til Instillinger > Sikkerhet > Skjermlås På Iphone, gå til Innstillinger > Generelt > Kodelås I Windows Phone, gå til Innstillinger > Låseskjerm > Passord Ta i bruk en sporingstjeneste: Minst like viktig som å bruke passord. Dette vil du være glad for å ha gjort dersom du noensinne mister eller får telefonen din stjålet.

Med en sporingstjeneste vil du kunne spore den opp, låse den eller fjernslette dataene dine fra avstand. På Iphone er det «Finn iPhone» som gjelder, mens Android har blant annet «Android Enhetsbehaling». Windows Phone-brukere har «Finn mobilen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer