Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Skal bli verdens lengste i sitt slag: Nå legges gulvet av glass

Arbeidene er forsinket, men skal etter planen åpne i mai.

ÅPNER I MAI: Ifølge CNN skal brua som bygges ikke langt fra byen Zhangjiajie i Hunan-provinsen i Kina, åpne mai i år. Foto: IMAGINECHINA / SPLASH NEWS / NTB SCANPIX
ÅPNER I MAI: Ifølge CNN skal brua som bygges ikke langt fra byen Zhangjiajie i Hunan-provinsen i Kina, åpne mai i år. Foto: IMAGINECHINA / SPLASH NEWS / NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Nå har arbeiderne startet med å legge glassgulvet på Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, brua som skal bli den høyeste og lengste gangbrua med glassgulv i hele verden.

Hengebrua har sidebjelker av stål som holdes oppe av stålkabler, og da arbeidene startet i fjor vår var planen at konstruksjonen skulle ferdigstilles etter noen måneder, med offisiell åpning allerede i oktober.

Den tidsplanen holdt ikke. Nå skriver CNN at brua som bygges ikke langt fra byen Zhangjiajie i Hunan-provinsen i Kina, skal åpne i mai i år.

800 personer Ifølge det opprinnelige presseskrivet fra arkitektkontoret Haim Dotan LTD, blir hengebrua med glassgulv 380 meter lang, seks meter bred, og når du står midt på ser du 300 meter rett ned i juvet under.

GLASSARBEID: Nå har arbeiderne startet med å legge glassgulvet på Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, brua som skal bli den høyeste og lengste gangbrua med glassgulv i hele verden. Foto: XINHUA / SIPA USA / NTB SCANPIX
GLASSARBEID: Nå har arbeiderne startet med å legge glassgulvet på Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, brua som skal bli den høyeste og lengste gangbrua med glassgulv i hele verden. Foto: XINHUA / SIPA USA / NTB SCANPIX Vis mer

Lengden på brua varierer riktignok litt ut fra hvilket media du leser. CNN opererer blant annet med at brua får en lengde på 430 meter.

50 meter fra eller til, er du skeptisk til høyder blir nok brua mer enn lang nok uansett.

Brua er konstruert slik at den skal tåle 800 personer samtidig. Planen er at du skal kunne gjennomføre verdens høyeste strikkhopp herfra, og det er også tenkt at brua skal fungere som catwalk på moteshow.

Unesco-park Den 56 kvadratkilometer store parken Zhangjiajie åpnet for publikum  i 2009. Parken ligger i området Wulingyuan som i 1992 ble oppført på Unescos verdensarvliste.

Området er ifølge Wikipedia berømt for sine cirka 3100 store sandsteinspilarer i kvartsitt, noen av dem mer enn 200 meter høye.

Som Daily Mail skrev i fjor skal landskapet her ha gitt inspirasjon til planeten Pandora i James Camerons storfilm Avatar.

SOLIDE SAKER: Brua er konstruert slik at den skal tåle 800 personer samtidig. Planen er at du skal kunne gjennomføre verdens høyeste strikkhopp herfra, og det er også tenkt at brua skal fungere som catwalk på moteshow. Foto: XINHUA / SIPA USA / NTB SCANPIX
SOLIDE SAKER: Brua er konstruert slik at den skal tåle 800 personer samtidig. Planen er at du skal kunne gjennomføre verdens høyeste strikkhopp herfra, og det er også tenkt at brua skal fungere som catwalk på moteshow. Foto: XINHUA / SIPA USA / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media